2017-01-18 08:36:13
Φωτογραφία για Ασκήσεις στην εγκυμοσύνη: Ποια είναι η κατάλληλη γυμναστική
Αποτελώντας μια ξεχωριστή περίοδο στη ζωή της γυναίκας, η εγκυμοσύνη μπορεί να συνδυαστεί με την κατάλληλη γυμναστική ώστε οι γυναίκες να παραμένουν υγιείς και σε φόρμα Η άσκηση στην εγκυμοσύνη ενισχύει τη δύναμη, την αντοχή και την ευελιξία σας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τους μυς, κάτι που θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα σας προετοιμάσει για τη φυσική δοκιμασία του τοκετού.

Τι είδους γυμναστική μπορεί να επιλέξει μια έγκυος;

Αυτό εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση της κάθε γυναίκας. Αν δεν γυμνάζεται καθόλου θα πρέπει να επιλέξει, πάντα σε μια συνεννόηση με το γιατρό της μια ήπια άσκηση, όπως το βάδισμα ή την κολύμβηση. Αν η γυναίκα είναι πιο δραστήρια και αθλητικός τύπος ή κάνει ήδη κάποιο σπορ, πιθανότατα μπορεί να το συνεχίσει, αρκεί να το προσαρμόσει στις ανάγκες της εγκυμοσύνης.

Γενικότερα είναι καλό να αποφεύγετε τα σπορ με τα οποία έρχεστε σε επαφή με άλλους (όπως είναι οι πολεμικές τέχνες), όπως και αυτά που υπάρχει κίνδυνος να πέσετε από ύψος, όπως είναι η ιππασία και η αναρρίχηση. Από τα θαλάσσια σπορ, αυτά που απαγορεύονται είναι το σκι και οι καταδύσεις. Αποφύγετε το scuba diving, καθώς δεν είναι γνωστό αν η αύξηση της πίεσης θα επηρεάσει την εγκυμοσύνη ή το μωρό σας. Σε κάθε περίπτωση, πριν κάνετε οτιδήποτε, να έρχεστε σε συνεννόηση με το γιατρό σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ