2017-01-18 12:51:14
Φωτογραφία για Κατερίνα Βρανά: Το πιο αστείο κορίτσι του κόσμου (και με τη βούλα)
Είναι μεγάλη περηφάνια για τη χώρα μας να έχει διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Πόσο μάλλον όταν αυτός αφορά το γέλιο και πραγματοποιείται σε μια δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας. Η Κατερινά Βρανά, λοιπόν, είναι και με τη «βούλα» το τρίτο πιο αστείο άτομο του κόσμου αφού έχει διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό stand up comedy που διοργάνωσε το Laugh Factory.

Το αστείο κορίτσι από τη χώρα μας η οποία μας έκανε περήφανους σ΄όλο τον κόσμο, λίγο μετά τις εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη και πριν προετοιμάσει όλες τις παραστάσεις της για τη νέα χρονιά, κάνει μια στάση στο iPop.gr και μοιράζεται με εμάς τις σκέψεις της.

Να θυμίσουμε, πως ο παγκόσμιος διαγωνισμός «Το Πιο Αστείο Άτομο Του Κόσμου», διοργανώθηκε για δεύτερη φορά και ξεκίνησε με 89 υποψήφιους από 56 χώρες, στη συνέχεια για την ανάδειξη του τελικού νικητή ψήφισε και το κοινό διαδικτυακά.

Πως κατάβαλες πως έχεις έφεση στο να κάνεις τον κόσμο να γελάει;


Πάντα ήθελα να γίνει ηθοποιός και μου άρεσε η σκηνή. Από τότε που ήμουν παιδί έκανα σκετσάκια με τις κούκλες μου στα οποία ήμουν κι εγώ διαδραστική. Αυτό το πάθος που είχα μέσα μου δεν σταμάτησε ποτ, για την ακρίβεια συνεχίστηκε και όταν έφυγα για σπουδές στην Αγγλία. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου μεταξύ της εργασίας μου ως ηθοποιός υπήρχαν τεράστια διάλειμμα ( έτσι συμβαίνει μ΄αυτό το επάγγελμα) και αποφάσισα να ασχοληθώ με τον κωμικό αυτοσχεδιασμό που στην Αγγλία και την Αμερική είναι είδος παράστασης.

Τι είναι ο κωμικός αυτοσχεδιασμός;

Για ΄μένα είναι τρόπος χαλάρωσης ακόμα και για να μην νιώθεις αμήχανος και να παγώνεις. Έχει στην ουσία εξελιχθεί σε μορφή παιχνιδιού και όταν άρχισα να ασχολούμαι μαζί του με έκανε να μάθω να σκέφτομαι από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.

Πως ένιωσες όταν κέρδισες τον διαγωνισμό;

Φυσικά πως είμαι πολύ τυχερή. Δεν το περίμενα πως θα συνέβαινε. Σκοπός μου ήταν να προωθήσω την προσπάθεια που κατέβαλα. Στον διαγωνισμό υπήρχαν άτομα που είχαν κόσμο από πίσω τους που στη χώρα τους ήταν μεγάλα ονόματα και παράλληλα υπήρχε και η διαδικτυακή ψήφος.

Πως είναι η καθημερινότητα του πιο αστείου κοριτσιού;

Θα έλεγα νορμάλ. Γενικά προσπαθώ να διατηρώ το χιούμορ μου αν και πολλές φορές στην καθημερινότητα είναι δύσκολο. Το γέλιο μπορεί να κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο ελαφριά και εγώ θέλω η καθημερινότητά μου να είναι ευχάριστη.

Πιστεύεις ότι το γέλιο δρα ως ψυχοθεραπεία;

Το γέλιο δρα πολύ σημαντικά στις ζωές των ατόμων. Βοηθά πολύ όλους να αποστασιοποιηθούν από τα προβλήματα και να σταματήσουν να τους παίρνουν από κάτω.

Όποιος σε γνωρίζει περιμένει από ΄σένα να είσαι η ψυχή της παρέας; Υπάρχουν στιγμές που έχεις τις μαύρες σου; Τότε πως αντιδράς; Τσαντίζεσαι;

Δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους. Αλλά είμαι, όπως με πετύχεις. Μετά από τις παραστάσεις είμαι πιο ήσυχη, ενώ γενικά όχι. Σαφώς και υπάρχουν στιγμές που μπλοκάρω, αλλά δεν τσαντίζομαι. Προσπαθώ, όμως, αυτές τις στιγμές να κάνω παραστάσεις για να βοηθήσω τον εαυτό του. Ακόμα κι αν δεν έχω προγραμματισμένες παραστάσεις κανονίζω έστω και ένα δεκάλεπτο στο πρόγραμμα κάποιου φίλου. Κυκλοφορεί γενικά η φήμη πως ο κόσμος που κάνει κωμωδία έχει κατάθλιψη κι εκεί θα τους απογοητεύσω.

Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας για το stand-up commedy;

Η επιμονή, η υπομονή και η λίγο ακόμα υπομονή. Πιο σημαντικό από το να είσαι αστείος είναι να μπορείς να στέκεσαι στην σκηνή και οι ατάκες σου να είναι γρήγορες. Μαθήματα για τη συγγραφή κειμένου μπορείς να κάνεις, όπως επίσης και για το στήσιμο στη σκηνή όχι, όμως για το να είσαι αστείος. Υπάρχουν βραδιές ανοιχτού μικροφώνου οι οποίες βοηθούν πολύ. Και φυσικά για να τα καταφέρεις δεν πρέπει να το βάζεις κάτω.

Ποιος είναι ο πιο αυστηρός σου κριτής;

Ο ίδιος μου ο εαυτός.

Σε τι φάση σε βρίσκουμε τώρα; Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Μόλις έφυγα από τη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζομαι για το τουρ μου σε Σερβία, Κροατία το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου. Γενικά είμαι στην φάση που προσπαθώ να βάλω σε τάξη όλη τη νέα χρονιά. Έχω να διευθετήσω την παρουσία μου σε φεστιβάλ του εξωτερικού και να προετοιμαστώ για προτάσεις που έχουν κάνει για Μαλαισία, Φιλιππίνες, Βραζιλία και Τζαμάικα αλλά και ρυθμίσω τις παραστάσεις μου εντός Ελλάδος.

Τι έχεις να πεις στα άτομα της χώρας που βιώνουν την κρίση, έχουν χάσει το κουράγιο τους και φυσικά το γέλιο τους;

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι περίεργη γι΄αυτό θέλω να τους ευχηθώ καλό κουράγιο, αντοχή και τύχη. Να προσπαθήσουν να βάζουν το χιούμορ τους μπροστά για να ξεπερνούν τα προβλήματα και να μην το βάζουν κάτω.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ