2017-01-18 21:06:56
Φωτογραφία για Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε συνελήφθη 21χρονος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες... (17-01-2017) 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν το ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, ο οποίος διαμοίραζε, μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό ίχνος ανήκει σε χρήστη του διαδικτύου σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στην οικία του 21χρονου, κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, στα οποία βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος ήταν διαχειριστής λογαριασμών διαδικτυακής επικοινωνίας τους οποίους χρησιμοποιούσε για ανταλλαγή αρχείων κακοποίησης ανηλίκων με έτερους χρήστες του διαδικτύου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ