2017-01-19 06:51:14
Φωτογραφία για Το νέο εργαλείο που θα έχουν σε λίγο καιρό στα χέρια τους οι άνθρωποι του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη
Ένα νέο εργαλείο θα έχουν στα χέρια τους το προσεχές διάστημα οι επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στο www.ka-business.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Τέλης Θωμόπουλος η Ένωση εργάζεται στη δημιουργία ενός συστήματος, Παρατηρητηρίου, που θα καταγράφει σε καθημερινή πλέον βάση και όχι μόνο σε μηνιαία -όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι σήμερα- τον αριθμό διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Με αυτό το νέο εργαλείο θα δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να μελετήσουν τις αγορές καλύτερα και να προχωρήσουν σε πιο συγκεκριμένες στοχεύσεις του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο δείγμα των ξενοδοχείων της πόλης (ξεπερνούν τα 80 στον αριθμό) θα συμμετέχει στις μετρήσεις. «Πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο εργαλείο που χρησιμοποιείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις. Όταν ξεκινήσει να λειτουργεί θα έχουμε καταχωρημένα σε ημερήσια βάση τα στοιχεία των προσελεύσεων. Έτσι οι ξενοδόχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να συγκρίνουν τα στοιχεία ενός Σαββατοκύριακου το μήνα με τα στοιχεία του αντίστοιχου Σαββατοκύριακου ένα χρόνο πριν» αναφέρει ο κ. Θωμόπουλος.


Η εταιρία που θα αναλάβει να καταγράψει τα στοιχεία αυτά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, η MKG με έδρα το Παρίσι που ασχολείται με την καταγραφή διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία πόλεων σε όλο τον κόσμο.  «Θα συνεργαστούν μια πλειάδα ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης για να προκύψουν τα εν λόγω στοιχεία. Θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε την μηνιαία προσέλευση και τις διανυκτερεύσεις αλλά θα προχωρήσουμε και στην ημερήσια καταγραφή για  να συγκρίνουμε την προσέλευση τουριστών σε σχέση άλλες πόλεις του κόσμου. Έτσι θα δούμε πως διαφοροποιείται η αγορά τις ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή αλλά και τα Σαββατοκύριακα ή όταν υπάρχει ένα event. Ένας επαγγελματίας τα χρειάζεται αυτά τα στοιχεία. Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο εργαλείο και για τον ξενοδόχο και για την ηγεσία της χώρας προορισμού».

Την ίδια ώρα ο κ. Θωμόπουλος κάνει στο www.ka-business.gr έναν... απολογισμό, μια εβδομάδα μετά τον χιονιά που «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη.

«Υπήρξαν ακυρώσεις και μη προσέλευση κόσμου εξαιτίας του χιονιά. Ωστόσο, η σεζόν καταγράφει από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη του μήνα χαμηλές διανυκτερεύσεις. Οι επιπτώσεις δεν ήταν τραγικές. Υπήρξαν μεμονωμένες ακυρώσεις κυρίως» λέει ο κ. Θωμόπουλος. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι υπήρξαν περιπτώσεις Θεσσαλονικέων που εξαιτίας του πάγου και των προβλημάτων σε θέρμανση και υδροδότηση προτίμησαν να μείνουν το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε κάποιο ξενοδοχείο αντί να επιστρέψουν στο σπίτι τους. «Το πολικό ψύχος επηρέασε ελαφρώς την κίνηση στα ξενοδοχεία. Κάθε χρόνο τον Ιανουάριο δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα» καταλήγει ο κ. Θωμόπουλος.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ