2017-01-19 14:03:26
Φωτογραφία για Έκτακτη επιχορήγηση ασφαλιστικών Ταμείων για εξόφληση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης
Οι υπηρεσίες των Ταμείων οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή των σχετικών αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης.

IATRONET.GR

Σε έκτακτη επιχορήγηση των ασφαλιστικών Ταμείων για εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και την αποπληρωμή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών που αφορούν σε αυτές, προχωρεί η κυβέρνηση.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, η οποία παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω.

Η επιχορήγηση θα γίνει από πιστώσεις που μεταφέρονται για το σκοπό αυτό σε ειδικό φορέα του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Ως εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ορίζονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μετά την πάροδο 90 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.


Η έκτακτη επιχορήγηση αφορά αποκλειστικά την αποπληρωμή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών που αφορούν σε αυτές.

Η μεταφορά των πιστώσεων για την έκτακτη επιχορήγηση των Ταμείων και η εκκαθάριση και αποπληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ως ανωτέρω, πραγματοποιείται με την ακόλουθη διαδικασία:

Τα Ταμεία εκτιμούν τα συνολικά οφειλόμενα αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούν στις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, πριν την υποβολή αιτήματος επιχορήγησης και καταρτίζουν κατάσταση με τις εκκρεμείς αιτήσεις.

Απορρόφηση

Στη συνέχεια, υποβάλλεται προς το υπουργείο Εργασίας αίτημα επιχορήγησης, συνοδευόμενο, μεταξύ άλλων, από μηνιαίο πλάνο απορρόφησης της αιτούμενης επιχορήγησης.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου εργασίας αξιολογεί τα αιτήματα των Ταμείων και υποβάλλει πρόταση επιχορήγησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το Γενικό Λογιστήριο αξιολογεί τις προτάσεις επιχορήγησης, σε συνδυασμό με το συνολικότερο χρηματοδοτικό προγραμματισμό και τις δημοσιονομικές συνθήκες.

Δίμηνο

Έπειτα από τη μεταφορά των πιστώσεων, το υπουργείο Εργασίας προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταβίβαση της επιχορήγησης στα Ταμεία.

Οι υπηρεσίες των Ταμείων οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή των σχετικών αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης.

Η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται έπειτα από αιτιολογημένο αίτημα που υποβάλλεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Απόφαση για έκτακτη επιχορήγηση Ταμείων
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ