2017-01-19 21:33:13
Φωτογραφία για Συζητήθηκε η αγωγή που έστειλε τον Παπανδρέου σε δίκη για το «λεφτά υπάρχουν»
Με τον απόστρατο πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη να καταθέτει πως εξαπατήθηκε από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου, το 2009, και την πολυσυζητημένη φράση του «λεφτά υπάρχουν» με αποτέλεσμα να τον ψηφίσει συζητήθηκε, σήμερα, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Ο απόστρατος εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κ. Παπανδρέου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις παρά το γεγονός ότι γνώριζε για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας την οποία, τελικά, οδήγησε στον μηχανισμό στήριξης. Ο κ. Σταμάτης είπε στο δικαστήριο πως ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο είχε δηλώσει ότι «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα», αλλά γνώριζε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας καθώς, όπως υποστήριξε, είχε ενημερωθεί από τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο, είχε μιλήσει με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ και επιπλέον είχε διατελέσει και υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη.


Σε ερώτηση των δικηγόρων του κ. Παπανδρέου εάν έχει στραφεί, με μηνύσεις του και σε βάρος άλλων πολιτικών προσώπων, ο κ. Σταμάτης απάντησε: «Έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει ως το 2012 στο ΝΑΤΟ προσπαθείτε να τον βγάλετε γραφικό;».

Ο κ. Σταμάτης, με την αγωγή του, διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που, όπως λέει, του προκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός καθώς και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του ενώ σε βάρος του κ. Παπανδρέου ο κ. Σταμάτης έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά η οποία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ