2017-01-20 12:59:13
Φωτογραφία για Όχι στις «έξωθεν έτοιμες συνταγές» στο Κυπριακό λέει η Ρωσία
«Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι φιλικές και όποια ζητήματα εμφανίζονται λύνονται μόνο σε φιλική βάση. Αυτό κάνει ξεχωριστές τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα για τη στάση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα σε κυπριακά ΜΜΕ που παρουσίασαν τη Ρωσία ως χώρα που δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, τόνισε πως «προτείνουμε σε κείνα τα ΜΜΕ που ειδικεύονται στην περιγραφή σύνθετων πολυετών διενέξεων να είναι πιο αντικειμενικά, διότι αλλιώς η διαδικασία διευθέτησης μπορεί να πάει πίσω».

«Διαφαίνεται η δυσαρέσκεια συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων, που είναι προσανατολισμένοι προς τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, για τη θέση αρχών της Ρωσίας, διότι εμείς τασσόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια να επιβληθούν έξωθεν έτοιμες συνταγές και μια τεχνητή εγρήγορση με στόχο την έξοδο σε μια τελική απόφαση με οποιοδήποτε τίμημα», εκτίμησε η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι οι αντιρωσικές επινοήσεις δεν αποτελούν παρά «προπέτασμα καπνού» για να κρύψουν ρεαλιστικά προβλήματα που απαιτούν λύση στα πλαίσια της κυπριακής διευθέτησης.

Η διευθέτηση του κυπριακού μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη και σταθερή μόνο στην περίπτωση που έρθει ως αντανάκλαση της πολιτικής θέλησης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ