2017-01-20 19:39:27
Φωτογραφία για Κέρδη σε Κίνα και Ιαπωνία μετά το κινεζικό ΑΕΠ, στο κόκκινο η υπόλοιπη Ασία
Μικτά πρόσημα σημειώνουν οι ασιατικοί δείκτες, με Κίνα και Ιαπωνία σε θετικό έδαφος στον απόηχο των τελευταίων ενθαρρυντικών στοιχείων για το ΑΕΠ της Κίνας παρά τα ρίσκα, ενώ η προσοχή στρέφεται σήμερα και στις ΗΠΑ ενόψει της ορκωμοσίας Τραμπ. Οι αγορές περιμένουν την ομιλία του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου όπου θα αναζητήσουν ενδείξεις για τις πολιτικές του προθέσεις.

"Αν ο Τραμπ εστιάσει σε πολιτικές προστατευτισμού στο εμπόριο, τότε μπορεί να δούμε κάποια οπισθοχώρηση από το μετεκλογικό ράλι Τραμπ. Από την άλλη, αν επικεντρωθεί  στο ότι θέλει να ξαναφτιάξει την μεγάλη Αμερική μέσω έργων υποδομής, τότε η αγορά θα αντιδράσει θετικά", ανέφερε η National Australia Bank.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,38%, ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,78%.

Στην Αυστραλία ο New Zealand κατέγραψε πτώση 0,66%, ενώ ο New Zealand υποχώρησε κατά 0,17%. Σε αρνητικό έδαφος και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ που υποχωρεί κατά 0,56%. Αντίθετα κέρδη 0,14% σημειώνει το χρηματιστήριο της Ταϊβάν, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα χάνει 0,35%.


Στα μάκρο της ημέρας, ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας στο δ΄ τρίμηνο κατά 6,8%, αντέστρεψε μια πτωτική τάση στα τριμηνιαία στοιχεία μετά από δύο χρόνια, εξασφαλίζοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως θα πετύχει τον στόχο του 6,7% φέτος.

Οι οικονομολόγοι αναφέρουν ότι παρά την σταθερή ανάπτυξη, τροφοδοτούμενη από την πολιτική εύκολου χρήματος και τις μαζικές κυβερνητικές δαπάνες πέρυσι, η οικονομία της Κίνας αντιμετωπίζει ακόμη πτωτικά ρίσκα. Όπως εκτιμούν, τέτοια υψηλή ανάπτυξη στο real estate και στις πωλήσεις αυτοκινήτων δεν είναι βιώσιμη, και η κυβέρνηση πιθανώς θα επισπεύσει τις δαπάνες σε υποδομές για να εξισορροπήσει τις επιδράσεις από την αναμενόμενη επιβράδυνση στις δαπάνες ακίνητης περιουσίας.

Επίσης, η κατανάλωση συνέβαλε σε μικρότερο βαθμό στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας πέρυσι, υποδηλώνοντας ότι επηρεάστηκε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης. Η κατανάλωση έδωσε ανοδική ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας κατά 64,4% το 2016, τόνισε ο Ning Jizhe, επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το 2015 το ποσοστό διαμορφωνόταν στο 66,4%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ