2017-01-20 20:40:27
Φωτογραφία για Πρόστιμο 25 εκατ. δολαριών στη Citi για «παραπλανητικές» εντολές
H Citigroup συμφώνησε να καταβάλλει πρόστιμο 25 εκατομμυρίων δολαρίων στις ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ, ως συμβιβασμό σε υπόθεση σχετικά «παραπλανητικές» εντολές που απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, όπως μετέδωσε το Marketwatch.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, πέντε traders της τράπεζας απέστειλαν στο υπουργείο εντολές μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) που δεν είχαν πρόθεση να εκτελέσουν, μια τακτική που χρησιμοποιείται με στόχο να τονωθεί η ζήτηση για άλλες προσφορές που γίνονται από την τράπεζα.

Η αρμόδια Επιτροπή (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) κατηγόρησε τους traders του τομέα Διεθνών Αγορών της Citi για «παραπλάνηση», κάτι που το Κογκρέσο έχει θέσει εκτός νόμου από το 2010. Η πρακτική αφορά σε trader που εμπλέκεται σε μεγάλες παραγγελίες με πρόθεση να εξαπάτησει τους άλλους προκειμένου να πιστέψουν ότι υπάρχει θεμελιώδης αλλαγή στον τομέα της προσφοράς και ζήτησης ενός περιουσιακού στοιχείου.

«Η παραπλάνηση είναι μια σημαντική απειλή για την αξιοπιστία της αγοράς, την οποία η CFTC θα συνεχίσει να διερευνά σθεναρά και να διώκει», δήλωσε ο αξιωματούχος της επιτροπής, Aitan Goelman.

Η Citigroup ούτε αρνήθηκε την κατηγορία αλλά ούτε την παραδέχθηκε. Η CFTC κατηγόρησε Citigroup ότι δεν κατάφερε να εποπτεύσει τους traders της, αλλά δεν έκανε σαφές εάν οι ρυθμιστικές αρχές προτίθενται να ασκήσουν και δίωξη κατά των ίδιων των προσώπων (οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ