2017-01-21 12:20:14
Φωτογραφία για 125 τα κλειστά κρεβάτια εντατικής
Το υπουργείο Υγείας εξετάζει αλλαγή στο μοντέλο εισαγωγής και εξιτηρίου από τις μονάδες, προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα.

Κλειστές παραμένουν 125 από τις 675 θέσεις εντατικής θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία.

IATRONET

Το υπουργείο Υγείας εξετάζει αλλαγή στο μοντέλο εισαγωγής και εξιτηρίου από τις μονάδες, προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα.

Το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή Παύλο Πολάκη, με συμμετοχή του προέδρου της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αντώνη Μαυρομάτη και της Επιτροπής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Σπύρο Ζακυνθινό.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της ανεπάρκειας κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ, η “θωράκιση” του συστήματος εισαγωγής ασθενών στις μονάδες και συνολικότερα η ορθή διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν εντατικής νοσηλείας.


Όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει παραδοθεί στον υπουργό συγκεκριμένη πρόταση, ώστε για πρώτη φορά να διατυπωθούν κατευθυντήριες οδηγίες και κριτήρια για την εισαγωγή αλλά και το χρόνο παραμονής των ασθενών στις ΜΕΘ.

Κριτήρια

Επιπλέον, κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί άμεσα ένα σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και συστηματικής επιτήρησης της λίστας αναμονής των ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ, ώστε να διασφαλίζεται ότι η προτεραιότητα θα δίνεται με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια και με στόχο τη διαφάνεια, την ισοτιμία και την ορθολογικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κλινών.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ είναι 125 ενώ πέρυσι (την αντίστοιχη περίοδο) ανέρχονταν 200.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ