2017-01-21 13:49:11
Φωτογραφία για Επενδύσεις 3 εκατ. από την Nexans Ελλάς
Eπένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ υλοποιεί από την αρχή της χρονιάς η εισηγμένη εταιρεία καλωδίων Nexans Ελλάς στο εργοστάσιό της... στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας.

Η νέα επένδυση –που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας– αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πωλήσεις από το 2018 στη Γερμανία και σε άλλες αγορές. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής καλωδίων μέσης τάσης, με μηχανήματα που θα αγοραστούν –σε προνομιακές τιμές, όπως λέει η διοίκηση– από εταιρείες του μητρικού ομίλου της Nexans. Hδη η διοίκηση της Nexans Ελλάς έχει προχωρήσει σε δύο συμβάσεις με τη μητρική γαλλική εταιρεία και αφορούν: α) την προμήθεια ράβδων χαλκού από τη Nexans France για το 2017 και β) την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού από τον όμιλο Nexans προκειμένου να υλοποιηθεί παραγωγική επένδυση στο εργοστάσιο της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εισηγμένης, Στέφανο Ηλιάδη, η Nexans Ελλάς πήρε το 2016 την πιστοποίηση για δυνατότητα πώλησης στη γερμανική αγορά, το μέγεθος της οποίας κυμαίνεται γύρω στα 30 εκατ. ευρώ. Ετσι, μετά την απόφαση της Nexans Germany να επικεντρωθεί στα καλώδια υψηλής τάσης, η Nexans Ελλάς θα προχωρήσει σε επένδυση για καλώδια μέσης τάσης.


Το α΄ εξάμηνο του 2016 υπήρξαν σημαντικού μεγέθους πελάτες, για την εισηγμένη εταιρεία, οι οποίοι απορρόφησαν σημαντικό τμήμα του κύκλου εργασιών της. Ειδικότερα οι σημαντικότεροι πελάτες ήταν οι εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ (ποσοστό 21%) επί του τζίρου της Nexans Ελλάδας, εταιρείες βόρειας Αφρικής (17%), Nexans Logistics Ltd (15%), OTE (7%). Κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2016 για το οποίο υπάρχει και η τελευταία ενημέρωση με βάση την οικονομική έκθεση, η εταιρεία εκτέλεσε σειρά παραγγελιών από τις οποίες σπουδαιότερες ήσαν: α) στη γενική εγχώρια αγορά για καλώδια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και καλώδια οπτικών ινών, β) στον ΔΕΔΔΗΕ για καλώδια ενεργείας χαμηλής και μέσης τάσης και γ) στον ΟΤΕ για καλώδια χαλκού και οπτικών ινών. Επίσης, η Nexans Ελλάδας πραγματοποίησε έργα σε διάφορες αγορές του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ