2017-01-25 04:29:11
Φωτογραφία για O Σπύρος Πάικας, πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, μίλησε για όλα ...
O Σπύρος Πάικας, πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση», με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για -την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων» και τα όσα συνέβησαν στο πλαίσιο του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ:

«Φιλοξενούμε και άλλα αθλήματα στο αθλητικό κέντρο, πέραν του ποδοσφαίρου. Η κατάσταση δεν τιμάει κανέναν, ούτε την πόλη και ούτε κανέναν και τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο ΠΑΣ έχει τις λιγότερες προϋποθέσεις σε σχέση με άλλες ομάδες της κατηγορίας, ούτε καν προπονηθεί δεν μπορεί. Ανοίξαμε το κλειστό γυμναστήριο τις προάλλες για να προπονηθεί ο ΠΑΣ. Με όλον τον σεβασμό προς τον Ίβιτς, δεν θα έπρεπε να αναφερθεί σε ένα άτομο και να φωτογραφήσει ένα άτομο με το σχόλιο του και να καταλογίσει τις ευθύνες, είναι αρμοδιότητα άλλων. Ο κύριος Πετράκης δεν έχει μιλήσει ποτέ για κάτι τέτοιο. Δεν είπα να μην αναφερθεί στον αγωνιστικό χώρο και δυστυχώς είμαστε πρώτο θέμα κάθε φορά. Αδικούμαστε σαν πόλη. Δεν βλέπω να γίνεται η ίδια κριτική για άλλους αγωνιστικούς χώρους, όπως της Κέρκυρας και της Βέροιας».


-το ποιος έχει ευθύνη για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου:

«Το γήπεδο από την έναρξη της λειτουργίας υπάγεται στη ΓΓΑ και είναι ιδιοκτησίας του Αρμόδιου Υπουργείου. Δεν ήταν πάντοτε σε αυτήν κατάσταση. Είμαι ενάμιση χρόνο στη διοίκηση του Σταδίου και τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2007 και τα προηγούμενα τα γνωρίζω ιστορικά. Έγινε ανακατασκευή το 2007 με χρήματα που έδωσε και η Νομαρχία Ιωαννίνων. Στην πορεία, πριν από τρία με τέσσερα χρόνια νομίζω, έγινε με παρέμβαση της Super League υπόβαση του αγωνιστικού χώρου και με βοήθεια της Νομαρχίας και οι Ζωσιμάδες είχαν έρθει σε πιο καλή κατάσταση. Φάνηκε ότι για δύο χρόνια ήταν σε πιο καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος. Είχε αναλάβει τη συντήρηση η Super League επειδή είχε δικούς της γεωπόνους και παρακρατούσε ένα ποσό της τάξης των 48.000 ευρώ ετησίως από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Τι κρατούσε από τις άλλες ΠΑΕ δεν το γνωρίζω. Υπάρχει η σύμβαση του ΠΕΑΚΙ από τον Μάρτιο 2016 εν όψει της αδειοδότησης και ξεκαθαρίσαμε ότι την ευθύνη για τη συντήρηση του γηπέδου έχει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν το λέω προφορικά, είναι μόνο αυτό που έχει υπογραφεί το 2016. Επειδή η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ λόγω των πενιχρών χρημάτων που έχει, δεν μπορεί να συντηρήσει ένα τόσο δαπανηρό έργο. Η σύμβαση είναι αναρτημένη στο site της Διαύγειας ώστε να μπορεί να τον δει όποιος θέλει. Είχαν μπει κάτι μηχανήματα σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε γίνει παγοδρόμιο το γήπεδο. Είχαμε γίνει περίγελος τότε, διότι ήταν υπεύθυνη η τότε διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Ξεκαθαρίσαμε το θέμα το 2016 επειδή δεν μπορούμε να το συντηρήσουμε. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω με το αν η κάθε ΠΑΕ έχει τις κατ’ ελάχιστον προδιαγραφές για να κάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Μπορεί να μην είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια η κατάλληλη συντήρηση και να έφθασε στα όρια του τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως, ίδιος είναι ο εργολάβος. Πολύ φοβάμαι ότι η ετήσια συντήρηση του γηπέδου δεν είναι αρκετή για το γήπεδο. Δεχόμαστε μια κριτική ότι δεν βοηθάμε ώστε να βρεθεί η λύση. Πώς θα γίνει αυτό, αν δεν πέσει το θέμα στο τραπέζι. Αν θυμάστε οι Ζωσιμάδες κρίθηκε ακατάλληλο και το καλοκαίρι για το ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΣ που αγωνίστηκε στο Περιστέρι».

-το κόστος της συντήρησης του γηπέδου:

«Δεν γνωρίζω το κόστος. Μέχρι το 2015-16 είχα έγγραφο που έλεγε ότι παρακρατείται από τον ΠΑΣ το ποσό των 48.000 ευρώ για τη συντήρηση του γηπέδου. Πιστεύω ότι το γήπεδο χρειάζεται ριζική ανακατασκευή. Είναι πρόσφατη η παρέμβαση στην υπόβαση, οπότε πιθανόν να χρειάζεται γενναία ανακατασκευή. Δεν μπορώ να κρίνω τον κύριο Χριστοβασίλη για αυτό το θέμα».

-το ποια πιστεύει ότι είναι η λύση που πρέπει να δοθεί:

«Έχω εκφράσει την άποψη στον κύριο Κοντονή, όταν ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού ύστερα από δική μου πρωτοβουλία. Υπέδειξα τον χώρο του Πανηπειρωτικού σταδίου που είναι έξω από την πόλη. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το θέμα έχει προχωρήσει και ότι ο κύριος Χριστοβασίλης ενδιαφέρεται. Θεωρώ ότι θα είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μπορούμε να αφήσουμε εμείς και ο ΠΑΣ Γιάννινα».

-τον χρόνο που απαιτείται για να προχωρήσει το θέμα και το πλάνο που υπάρχει:

«Μέχρι το τέλος της σεζόν, ίσως και νωρίτερα, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει στο αρμόδιο Υπουργείο τη μελέτη αξιοποίησης και βιωσιμότητας αυτού του αγωνιστικού χώρου. Δηλαδή, για το πώς σκοπεύει να το φτιάξει. Μιλάμε για εγκατάσταση που θα γίνει από την αρχή, με άλλες προδιαγραφές και όχι με κανονικό χλοοτάπητα, αλλά με συνθετικό λόγω των καιρικών συνθηκών. Αν καλύπτει το πλάνο και το Υπουργείο μπορεί να προχωρήσει το έργο. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 4.000 θέσεων περίπου. Ο κύριος Χριστοβασίλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, διότι εφάπτεται και με δημοτική έκταση και αν ζητηθεί από την ΠΑΕ μπορεί να παραχωρηθεί έκταση, υπάρχει δέσμευση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ΠΑΣ θέλει να παρουσιάσει στάδιο 15.000 θέσεων. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να συμβάλλω για να λυθεί αυτό το θέμα. Μπορεί να υπάρχουν χορηγοί για να γίνει ένα τέτοιο έργο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ