2017-01-25 07:36:28
Φωτογραφία για Το δώρο – έκπληξη του νέου Α/ΓΕΣ Αντγου Αλκ. Στεφανή που συγκίνησε τον Στρατηγό Βασίλη Τελλίδη
Το πιο συγκινητικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Στρατού από τον Στρατηγό ε.α. πλέον Βασίλειο Τελλίδη στον Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, αμφότεροι προερχόμενοι από το Όπλο Ιππικού – Τεθωρακισμένων ήταν η σπουδαία πραγματική έκπληξη που επιφύλασσε ο νέος Αρχηγός στον προκάτοχό του.

Ο Στρατηγός Τελλίδης έχει δύο γιούς, αμφότερους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και αποφοίτους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ έχει ένα πολύ γνωστό στους κύκλους των Ενόπλων Δυνάμεων «πάθος»: Τη συλλογή όπλων, ξιφών, σπαθών και κάθε άλλου είδος φορητού οπλισμού!

Στη χθεσινή τελετή λοιπόν στη ΣΣΕ είδαμε τον πρώην Αρχηγό να είναι με τη σύζυγό του και τον ένα του γιό, τον Υπολοχαγό Παναγιώτη Τελλίδη.

«Που είναι Αρχηγέ ο άλλος σας γιός» τον ρωτήσαμε πριν από την τελετή.

«Στη Μονάδα του όπου είναι Διοικητής Ίλης. Δεν μπόρεσε να έλθει» μας απάντησε εκείνος και το θέμα «έληξε» (για μας) εκεί.


Αργότερα μετά την τελετή και κατά τη φάση της ανταλλαγής δώρων ήλθε η σειρά του νέου Αρχηγού Αντιστράτηγου Αλκ.Στεφανή, ο οποίος είπε:

«Μία τέτοια στιγμή, που ολοκληρώνεται μία τέτοια σταδιοδρομία, αυτή είναι μία στιγμή και για την οικογένεια του Στρατηγού. Ο Στρατηγός, όπως και εγώ, και ο ένας εκ των δύο γιών του, ανήκουμε στο Όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων. Είμαστε «μαυροσκούφηδες». Ο γιός του, Υπίλαρχος Άγγελος Τελλίδης, είναι διοικητής Ίλης Αρμάτων Μάχης σε προκεχωρημένη μονάδα. Προς τιμήν του δεν ήθελε να έλθει στην τελετή και να αφήσει τη Μονάδα του. Τον διέταξα να έλθει, εδώ και να παραδώσει – εκ μέρους μου – το δώρο του Αρχηγού ΓΕΣ προς τον Στρατηγό πατέρα του, μία σπάνια σπάθη Ιππικού του 1890. Υπίλαρχε, την αποστολή σου».

Και μέσα σε κλίμα εμφανούς συγκινήσεως ο Υπίλαρχος Άγγελος Τελλίδης παρέδωσε την σπάθη του Ελληνικού Ιππικού του 1890, δώρο του Αρχηγού ΓΕΣ στον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό πατέρα του, παρουσιαζόμενος κανονικώς και με άψογη προσοχή.

Ασφαλώς πολύ δυνατή στιγμή, για το «κλείσιμο» μία λαμπρής σταδιοδρομίας.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/to-doro-ekplixi-pou-sigkinise-ton-stratigo-vasili-tellidi-ikones
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ