2017-02-09 08:41:32
Φωτογραφία για Οι 4 άξονες πολιτικής της ΝΔ στην Υγεία
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Τέλη Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, όπως ανέφεραν σήμερα σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους οι επικεφαλής του Τομέα, βουλευτές Β. Οικονόμου και Κ. Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, τομεάρχη Υγείας της ΝΔ θα στηρίζεται σε 4 άξονες που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στους Χρονίους Πάσχοντες και στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου Διοίκησης και Διαχείρισης των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η επεξεργασία του προγράμματος βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης, υπό το βλέμμα του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη.

Ειδική βαρύτητα φαίνεται πως θα ρίξει η ΝΔ στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος ΠΦΥ, που θα αναγνωρίζει τον ρολο και του ιδιωτικού τομέα, όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου. Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον τομέα της Φαρμάκου, ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να ξεκαθαρίσει πως για το κόμμα της ΝΔ ειναι σημαντικό το καινοτόμο φάρμακο να φθάνει στον πολίτη που το έχει ανάγκη.


Στο θέμα της ειδικής αγωγής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, η Κατερίνα Παπακώστα, παραδεχόμενη ότι οι κλειστοί προϋπολογισμοί είναι πραγματικότητα. “Είναι σωστό να υπάρχει κλειστός προϋπολογισμός, αλλά είναι λάθος να πετάς την ειδική αγωγή εκτός, λόγω αυτού”, σημείωσε, αναδεικνύοντας την ανάγκη προτεραιοποίησης.

Τόσο ο κ. Οικονόμου όσο και η κ. Παπακώστα εξέφρασαν την ενόχληση τους για την απαξίωση που επιδεικνύει η Αριστοτέλους για τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου. “Ρωτάμε και δεν παίρνουμε απαντήσεις”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπακώστα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ