2017-02-10 08:44:12
Φωτογραφία για Στα κάγκελα οι Γενικοί Γιατροί! Φόβοι για αποκλεισμό τους από τη θεραπεία του Διαβήτη
Πέμπτη 9 Φεβρουάριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αναβρασμός επικρατεί στους Γενικούς Γιατρούς καθώς στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού των ειδικοτήτων και των εξειδικεύσεων από το ΚΕΣΥ, μελετάται ακόμη και ο αποκλεισμός τους από τη θεραπεία του Διαβήτη.

Ειδικότερα σε πρόταση της προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) του υπουργείου Υγείας, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) προτείνει αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για την απόκτηση πιστοποίησης για το Διαβήτη, όμως μόνο για δύο ειδικότητες: Για τους παθολόγους και τους παιδιάτρους, αποκλείοντας έτσι τους Γενικούς Γιατρούς.

Μάλιστα η ΕΔΕ στο υπόμνημά της που φέρνει στο φως το HealthReport.gr μεταξύ άλλων θέτει και όρους για το πως θα πιστοποιείται ένα Διαβητολογικό Ιατρείο.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού των ειδικοτήτων, έχει ξεσπάσει διαμάχη για το ποιος θα μπορεί να κουράρει ασθενείς με Διαβήτη.


Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία φαίνεται πως προτείνει να εκπαιδεύονται για τον Διαβήτη μόνο οι παθολόγοι και οι παιδίατροι σε ειδικά κέντρα Διαβήτη, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα εκπαιδευτεί: α) για δύο χρόνια σε διαβητολογικά κέντρα του εξωτερικού έμμισθοι β) για ένα χρόνο σε διαβητολογικό κέντρο της Ελλάδος.

Με τον τρόπο αυτό, όπως προτείνει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, θα παίρνουν και την απαραίτητη πιστοποίηση για να εξετάζουν τους Διαβητικούς ασθενείς.

Δείτε παρακάτω στις ΦΩΤΟ που ακολουθούν τις μεταβατικές διατάξεις που προτείνει η ΕΔΕ και έχουν ανάψει φωτιά στους κόλπους των Γενικών Γιατρών:

Πάντως σήμερα οι Γενικοί Γιατροί στην πλειοψηφία τους, ασχολούνται με την προληπτική Ιατρική, την Επείγουσα Ιατρική αλλά και με το Διαβήτη.

Γεγονός, που σημαίνει ότι πολλοί Ελεύθεροι Επαγγελματίες Γενικοί Ιατροί, θα χάσουν ένα από τα βασικά τους αντικείμενα. Ιδιαίτερα τώρα που τα ιδιωτικά ιατρεία, δέχονται απανωτά χτυπήματα από το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ