2018-02-22 20:22:35
Φωτογραφία για Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση για άρση του ασύλου ενός από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Η αίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα με την οποία ζητεί να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών με την οποία χορηγήθηκε άσυλο

στον ένα εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι -κεκλεισμένων των θυρών- στο Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σε σχηματισμό Ολομέλειας, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα θα μεταχθεί προκειμένου να παραστεί στη διαδικασία ο ίδιος ο Τούρκος αξιωματικός.

Στον συγκεκριμένο Τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο, αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου Εφετών Ευγενίας Μυλωνοπούλου, μετά από αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Παράλληλα, η κυβέρνηση, εκτός της αίτησης αναστολής έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης της ίδιας απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, η οποία θα συζητηθεί την 4η Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.


Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, κεκλεισμένων των θυρών, συζήτησε σήμερα το μεσημέρι την αίτηση της κυβέρνησης με την οποία ζητεί να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Κατά τη συζήτηση παραβρέθηκαν οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης, καθώς και η νομική διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες δια του Βασίλη Παπαδόπουλου και της Ελένης Κουτσουράκη.

Από την πλευρά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής παραστάθηκαν ο Δημήτρης Μακαρονίδης, ο Παντελής Παπαδάκης και η Αναστασία Σκουντή (όλοι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

Επίσης, παρέμβαση υπέρ του Τούρκου αξιωματικού πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δια του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού και των Χριστόφορου Αργυρόπουλου και Παναγιώτη Νικολακόπουλου.

ΑΠΕ -ΜΠΕ
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ