2012-06-07 09:03:12
Φωτογραφία για Συρία: «Σφαγή» στη Χομς καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν στη Χάμα της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης.

Πίσω από τη «σφαγή» είναι δυνάμεις του καθεστώτος, σημείωσε ο Μοχάμεντ Σέρμινι, εκπρόσωπος του CNS και κάλεσε τους διεθνείς παρατηρητές να επισκεφθούν την περιοχή.

Για «σφαγή» έκανε λόγο και ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, δηλώνοντας ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 87 νεκροί.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο κάλεσε με ανακοίνωσή του τους αντάρτες οι οποίοι δρουν υπό τη διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) να «κλιμακώσουν την δράση τους στα πεδία των μαχών» ώστε να μειωθεί η πίεση για τους άμαχους οι οποίοι βρίσκονται «υπό πολιορκία, [υφίστανται] πυρά πυροβολικού και επιθέσεις στις επαρχίες Χάμα, Λαττάκεια και Χομς».


Πάντως, η κυβέρνηση της Συρίας διέψευσε ότι ευθύνεται για τη σφαγή. «Αυτά τα οποία μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ ότι συνέβη στην αλ Κουμπέιρ, στην περιοχή της Χάμα, είναι εντελώς ψευδή», ανέφερε η συριακή κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Μια τρομοκρατική οργάνωση διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα στην περιοχή της Χάμα, το οποίο είχε εννέα θύματα. Τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης αυτών σκοπό έχουν να συμβάλλουν να συνεχιστεί να χύνεται το αίμα των Σύρων», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρζι εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος γενοκτονίας στη Συρία εάν δεν υπάρξει άμεση επέμβαση.

«Η στρατηγική της Δαμασκού είναι ξεκάθαρη: προσπαθεί να διασφαλίσει την επιβίωσή της μέσω της κλιμάκωσης του τρόμου εναντίον του πληθυσμού, με πιο άμεσο και πιο βίαιο τρόπο και τροφοδοτώντας τεχνητά τις συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών συνιστωσών της συριακής κοινωνίας», εξήγησε ο ιταλός υπουργός.

Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι μια αλλαγή καθεστώτος στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή.

Σε συμφωνία για την συγκρότηση μιας ομάδας συντονισμού η οποία θα παρέχει στήριξη προς τη συριακή αντιπολίτευση κατέληξαν υπουργοί Εξωτερικών από 15 χώρες κατά τη διάρκεια συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.

Ακόμη, οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ένας εκπρόσωπός τους να παραστεί στη συντονιστική συνάντηση όλων των κομμάτων της συριακής αντιπολίτευσης στις 15 και 16 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Ναυτεμπορική
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ