2012-06-07 15:29:36
Φωτογραφία για Έτσι έγινα Χρυσαυγίτης
Πολύ καλός φίλος πήγαινε το παιδί του σε μια σχολή ποδοσφαίρου. Λίγους μήνες πριν, ένας άλλος γονιός του έλεγε όσο περίμεναν τα παιδιά τους, πως θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή επειδή «θέλω να δω να πέφτουν μπουνίδια στη Βουλή, για να γελάω». Η ζωή του, όπως την ήξερε μέχρι πριν δυο χρόνια δεν ίσχυε πια, φοβόταν για το παρόν και το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του, ήθελε αυτήν την εξέλιξη όχι τόσο ως κάθαρση όσο ως μνησίκακο ανταποδοτικό χαβαλέ. Η Βουλή έμεινε ανοιχτή μια μέρα μόνο, οπότε η επιθυμία του δεν πρόφτασε να γίνει πραγματικότητα. Σήμερα έλαβε τουλάχιστον ένα μικρό τηλεοπτικό αντίδωρο. XA delivers. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και μπορεί να τον αδικώ, μπορεί να εννοούσε ότι γουστάριζε να βλέπει μόνο ξύλο μεταξύ ανδρών, μπορεί απέναντι στις γυναίκες να έχει ευαισθησία, μπορεί να μην δέρνει καν τη δικιά του, αλλά και να τη δέρνει θα έχει μια πολύ βάσιμη δικαιολογία, αφού έχει ανατραπεί η ζωή του, οπότε ας φάει κι αυτή η μαλάκω τις μπούφλες της να στρώσει λίγο.


Μπαίνοντας στα social media πριν από λίγο βλέπω και διαβάζω πράγματα, που ρίχνουν ένα σωρό μάσκες. Προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας βλέπει στην Χρυσή Αυγή το δικό της άκρο, το δικό της τελικό σύμμαχο. Προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας υπολογίζει ότι στον εμφύλιο που φαντασιώνεται, ο Ηλίας ο Κασιδιάρης θα βάλει μπρος τα στήθια του για να την προστατέψει. Πρόκειται για το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας που ως τώρα καταδίκαζε τη βία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, ανακάλυπτε φαιοκόκκινες ανίερες συμμαχίες, μιλούσε για τη θεωρία των από εδώ και από εκεί άκρων, παρίστανε το βαθύτατα φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό.

Ό,τι συμβαίνει μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς συνέβαινε και συμβαίνει στο εκατονταπλάσιο στους δρόμους και τις πλατείες. Αλλά ας μην μιλήσουμε για τα ποσοστά αποδοχής όσων γίνονται στα σκοτεινά και εις βάρος των σκούρων. Ακόμη χειρότερα ας μην μιλήσουμε για τα ποσοστά ανοχής όσων γίνονται στα σκοτεινά και εις βάρος των σκούρων από αυτήν την δήθεν αντισυστημική εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Ας πούμε όμως πως εάν μπουν στο κοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές έχουν οριστικά πάψει οι δικαιολογίες, τα δεν ήξερα, τα δεν κατάλαβα. Ο κάθε ένας που θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές Χρυσή Αυγή είναι ψυχή τε και σώματι τραμπούκος και το ποσοστό που θα πάρει είναι αυτονόητα ποσοστό Ελλήνων τραμπούκων.

Τέλος παρά τα θρυλούμενα περί αριστερής ιδεολογικής κυριαρχίας στην μεταπολίτευση, ιδεολογική κυριαρχία την τελευταία εικοσαετία άσκησε η ιδιωτική τηλεόραση, με τον Θέμο να είναι ο ιδανικός εκφραστής του success story της εποχής της πριν την κρίση. Ο ιδανικός εκφραστής φορολογικά, ιδεολογικά, αισθητικά. Αυτός εξέθρεψε ανθρώπους που γουστάρουν να δουν χρυσαυγίτες στη Βουλή για να πέφτουν μπουνίδια, αυτός και έσπευσε να τους βάλει στο πλυντήριο μόλις εξελέγησαν σαν τα κάπως υπερβολικά, πάντως παρεξηγημένα, παιδιά της διπλανής πόρτας.
Old Boy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ