2012-06-10 04:19:04
Φωτογραφία για Ανάμικτα συναισθήματα για Σάντος
Με ανάμικτα συναισθήματα εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος. Λυπημένος από το σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, απορημένος από την εμφάνιση της εθνικής στο πρώτο ημίωρο του αγώνα με την Πολωνία, στενοχωρημένος από το τελικό αποτέλεσμα... Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Πορτογάλος εκλέκτορας εξανέστη με την πρώτη ερώτηση που του έγινε, από αλλοδαπό δημοσιογράφο, που απορούσε γιατί δεν έπαιξε από την αρχή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. «Δεν μιλώ ποτέ μεμονωμένα για παίκτες, αλλά για την ομάδα μου» απάντησε ορθά-κοφτά και το θέμα έληξε εκεί. Στη συνέχεια, ο κ. Σάντος ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τα συναισθήματά του μία ημέρα μετά: «Νοιώθουμε μια πίκρα, μια απογοήτευση, γιατί στόχος μας ήταν να κερδίσουμε και πιστεύαμε ότι θα καταφέρναμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά στα πρώτα 25 λεπτά, αν και είχαμε προειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές μας για την πίεση που θα συναντούσαν
. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η δεξιά ήταν η δυνατή πτέρυγας των αντίπαλων, λόγω της ποιότητας των παικτών που παίζουν από εκεί και από το γεγονός ότι αγωνίζονται στην ίδια ομάδα (Ντόρτμουντ). Είχαμε προπονηθεί τρεις ημέρες για το πώς θα εξουδετερώσουμε το όπλο τους. Είχαμε πει όταν κερδίζουμε τη μπάλα να αλλάζ ουμε γρήγορα πλευρά ή να βγάζουμε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, αλλά για 25΄ κάναμε το αντίθετο, γι αυτό δεχθήκαμε το γκολ νωρίς στο παιχνίδι. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ισορροπήσαμε και ελέγξαμε κάπως το ρυθμό του παιχνιδιού. Εφαρμόσαμε πολύ καλά το πλάνο όταν παίζαμε 10 εναντίον 11, γι αυτό μας μένει η πίκρα, επειδή αν το είχαμε κάνει εξαρχής θα είχαμε κατορθώσει να κερδίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Το τι είπε στο ημίχρονο στους παίκτες: «Αυτό που τους είπα ήταν απλό: ακόμη και με 10 παίκτες μπορούμε, αρκεί να κάνουμε αυτά που είχαμε πει εξαρχής. Βέβαια θα έπρεπε να μπουν με το μυαλό καθαρό και να παίξουν έξυπνα, Τους είπα ότι θα πρέπει να το πιστέψουν όπως κι εγώ , γιατί αν δεν δεχτούμε άλλο γκολ θα βάλουμε σίγουρα ένα και τους ζήτησα να δώσουν ένα 10% παραπάνω από φυσική κατάσταση, για να καλύψουμε το χάντικαπ του αριθμητικού μειονεκτήματος».

Το τι συνέβη με τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου: «Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια θλίψη και τη λύπη μου για τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ναι μεν είμαστε απογοητευμένοι από το ότι δεν κερδίσαμε αλλά ευχόμαστε να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα γήπεδα. Αυτό του είπα χθες. Εγώ δεν είμαι γιατρός για να σας πω τι συνέβη σε εκείνη τη φάση και αν του έκανε μεγαλύτερη ζημιά η συμμετοχή του στη συνέχεια, αλλά σέβομαι και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο επιτελείο της εθνικής Ελλάδας, γιατί δεν έχω επαρκείς γνώσεις. Ως παράδειγμα επ΄ αυτού μπορούμε να αναφέρουμε το ότι οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Γκέκας είχαν κάποια προβλήματα αλλά μου εγγυήθηκαν (οι γιατροί) ότι θα είναι έτοιμοι, όπως και με τον Τοροσίδη και με τον Νίνη, οπότε αυτά τα παραδείγματα δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχω».

Γιατί αιφνιδιαστήκαμε ενώ γνωρίζαμε τον τρόπο παιχνιδιού των Πολωνών: «Είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσω αυτή τη στιγμή. Απόψε το βράδυ ή αύριο το πρωί θα μιλήσω με τους ποδοσφαιριστές μου, για να μου πουν κι αυτοί την άποψή τους, να τους ακούσω για το τι έγινε».

Το τι σκέφτηκε στην αποβολή του Παπασταθόπουλου: «Έγκλημα, έγκλημα… Αυτή ήταν η πρώτη ενστικτώδης σκέψη μου. Τρέφω σεβασμό για τους διαιτητές, κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ τη δική μου, αλλά όπως γίνεται η κριτική σε μένα και στη δουλειά μου, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να γίνεται και στη δουλειά των διαιτητών και στα λάθη που κάνουν. Δεν έχει να κάνει με το συγκριμένο διαιτητή, γιατί τον ξέρω και τον σέβομαι, όμως στο α΄ ημίχρονο δεν τα πήγε καθόλου καλά. Μπορούμε να σταθούμε στις 2 κίτρινες του Παπασταθόπουλου, που δεν υπήρχε κανένα φάουλ και στις δύο, κάποια φάουλ κοντά στη δική τους περιοχή που δεν δόθηκαν, στην περίπτωση του πέναλτι που κατά την άποψη μου είναι πέναλτι και επίσης δεν δόθηκε. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι υπεύθυνοι είμαστε εμείς για τα πρώτα 25, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι ο διαιτητής είχε πολλές λανθασμένες αποφάσεις εις βάρος μας».

Τη φυσική κατάσταση της εθνικής: «Η δουλειά μας έχει τελειώσει από την άποψη της φυσικής κατάστασης. Θέλουμε να κάνουμε τους παίκτες να νοιώσουν φρέσκοι στον πνευματικό τομέα. Θα δουλέψουμε σε κάποιες μικρολεπτομέρειες, θα δείξουμε το βίντεο και θα δουλέψουμε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία για τον αγώνα με την Τσεχία».

Τις χθεσινές εσωτερικές αλλαγές (Κατσουράνης, Σαμαράς): «Οι συγκεκριμένες αλλαγές έγιναν με βάση τις ανάγκες του αγώνα. Θεώρησα καλό να κάνω αυτές τις δύο κινήσεις και νομίζω ότι μας βγήκαν. Το παιχνίδι με την Τσεχία είναι τελείως διαφορετικό, πρέπει να δούμε όλες τις επιλογές που έχουμε και να διαλέξουμε την ενδεδειγμένη λύση».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ