2012-06-11 15:57:52
Φωτογραφία για Ψάρι-φρανκενστάιν ψαρεύτηκε σε λίμνη της Αγγλίας
Η γνωστή ρήση λέει ότι «Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται μετά το ψάρεμα και πριν από τις εκλογές». Σίγουρα όσοι συνάντησε ο 53χρονος Mark Sawyer δεν πίστευαν όσα έλεγε, μέχρι να τους δείξει φωτογραφίες. Ο εν λόγω ερασιτέχνης ψαράς έπιασε με το καλάμι του ένα ψάρι-φρανκενστάιν, που εμφανισιακά διέθετε στοιχεία από τρία διαφορετικά είδη Συγκεκριμένα το ψάρι έμοιαζε με κυπρίνο (roach) στο κεφάλι, φαγκρί (bream) στο πτερύγιο και χρυσόψαρο στο σώμα και στην ουρά. Ο κ. Sawyer μάλλον απογοητεύτηκε από την παράξενη ψαριά του και αποφάσισε να ρίξει το ψάρι πίσω στα νερά της λίμνης Magpie στο Κέμπριτζ.

Πριν όμως δεν ξέχασε να τραβήξει μια αναμνηστική φωτογραφία, την οποία έδειξε στη συνέχεια σε ειδικούς ιχθυολόγους. Εκείνοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάποιος από τους γονείς του ψαριού ήταν από «σπίτι», αφέθηκε ελεύθερο στη λίμνη, ζευγάρωσε με άλλο είδος και προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως εξήγησαν ιχθυολόγοι, αυτή η ανάμειξη των ειδών (mixed parentage) είναι συνήθης στα ψάρια, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει τη γέννηση κάποιου νέου είδους.  Δεν αποκλείεται μάλιστα, παρά τις ομοιότητες με κυπρίνο και φαγκρί, το ψάρι να είναι απλά η διασταύρωση ενός χρυσόψαρου «διπλής ουράς» με ένα «απλό» χρυσόψαρο.
Aniwthoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ