2012-06-11 18:26:04
Φωτογραφία για «Λαχείο» με τις αποκρατικοποιήσεις…
Μπορεί να ακούγεται κάπως αφοριστικό όλων των προσπαθειών που έγιναν στο παρελθόν προς την αντίθετη κατεύθυνση, δεν παύει όμως να αποτελεί... μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Το τελευταίο οκτάμηνο το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση παρά το γεγονός ότι: α) αυτή ήταν μια από τις βασικές εντολές της τρόικας, β) προβλεπόταν ρητά στους όρους του μνημονίου και γ) συστάθηκε ολόκληρος οργανισμός (το γνωστό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) γι' αυτό το σκοπό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή, το μόνο από τα projects που δουλεύτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και είναι ώριμο για μια τέτοια κίνηση (πώλησης) είναι αυτό των κρατικών λαχείων.

Όλα τα υπόλοιπα εξακολουθούν να έχουν πολλές εκκρεμότητες, τις οποίες πολύ δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει το ελληνικό δημόσιο για να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση.

Το χειρότερο όλων, ωστόσο, είναι πως στην πραγματικότητα λείπει η πολιτική βούληση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οπότε, όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα, ούτως ή άλλως.

Κάπως έτσι, όμως, και τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ