2021-02-09 16:29:56
Φωτογραφία για Οι 5 καλύτερες online ιστοσελίδες υπολογισμού των watt των εξαρτημάτων του υπολογιστή μας (PSU Calculators)Όταν θέλετε να "φτιάξετε" έναν σταθερό υπολογιστή από την αρχή πρέπει να γνωρίζετε τα υποσυστήματα που το απαρτίζουν πόση ενέργεια χρειάζονται για την επιλογή αργότερα του κατάλληλου τροφοδοτικού. Μπορείτε να δείτε παρακάτω πέντε ιστοσελίδες που σας βοηθούν online να βρείτε πόσο ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνει ο υπολογιστής σας κτλ. Όλα τα εξαρτήματα (μνήμες,κάρτες γραφικών,σκληροί δίσκοι κτλ.)του υπολογιστή σας χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια την οποία και "παίρνουν" από το τροφοδοτικό του υπολογιστή σας. Τώρα η σωστή επιλογή του τροφοδοτικού θα σας δώσει την ισχύει που χρειάζεστε αλλά και την ασφάλεια δηλαδή αν έχετε ένα αδύναμο τροφοδοτικό το οποίο δεν μπορεί να δώσει την απαραίτητη ισχύει στα διάφορα εξαρτήματα σας θα υπάρξουν επανεκκινήσεις ίσως μπορεί να παγώσει το λειτουργικό σας στη μέση μιας εργασίας και στη χειρότερη περίπτωση να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην μητρική πλακέτα και τα εξαρτήματα της.


Με τις παρακάτω ιστοσελίδες θα σας βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξουν τέτοια προβλήματα, να προσθέσω ότι δεν είναι 100% ακριβείς αλλά μπορούν να σας "δείξουν" αν η τροφοδοσία σας είναι προφανώς ανεπαρκής ή λειτουργεί κοντά στα watt που θέλετε.

Για παράδειγμα αν όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή αλλά και οι εξωτερικές συσκευές που χρησιμοποιείτε είναι στα 500watt τότε θα χρειαστείτε ένα τροφοδοτικό στα 600-650 watt.

 OuterVision Power Supply CalculatorΟ υπολογιστής τροφοδοσίας μπορεί να ρυθμιστεί είτε σε Basic είτε σε Expert. Μπορείτε να επιλέξετε τα εξαρτήματα σας αλλά και τις εξωτερικές συσκευές σας η οποίες μην ξεχνάτε ότι "παίρνουν" ρεύμα από τον υπολογιστή σας (πληκτρολόγια,ποντίκια,Ακουστικά, κεραίες wifi, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι κτλ.).

Cooler Master Power Supply Calculator

Για την δημιουργία ενός απλού υπολογιστή μπορείτε χάρη στην ιστοσελίδα της Cooler Master να κάνει μια εκτίμηση των απαιτήσεων ισχύος σας. Η σελίδα δεν προφέρει πολλές επιλογές είναι για τα βασικά θα λέγαμε και συγκεκριμένα εξαρτήματα. Να πούμε ακόμα ότι η Cooler Master κατασκευάζει τροφοδοτικά και είναι επίσης δημοφιλείς στο χώρο των τροφοδοτικών (PSU).

Be Quiet! PSU CalculatorΗ Be Quiet είναι μια εταιρία η οποία είναι πολύ δημοφιλείς για τους ανεμιστήρες του οποίους φτιάχνει αλλά και άλλα εξαρτήματα. Έχει και προτείνει για τα δικά της προϊόντα στον δικό της PSU Calculator. Παρέχει την δυνατότητα να επιλέξετε συγκεκριμένα εξαρτήματα. Δεν υπάρχουν επιλογές για τη μητρική. Ακόμη και επιλογές υπερχρονισμού (overclocking) αλλά και ρύθμιση για μετάδοση ισχύος USB 3.2.

PCPartPicker System BuilderΤο PSU Calculator αυτής της σελίδας είναι περισσότερο για παλιούς υπολογιστές και αυτό γιατί δεν έχει ενημερωθεί.Στη σελίδα αυτή μπορείτε να επιλέξετε πολλά από τα εξαρτήματα για την δημιουργία ενός παλιού υπολογιστή. Μπορείτε να εξάγετε τις επιλογές σας σε μορφή λίστας αλλά και να δημιουργήσετε έναν μοναδικό σύνδεσμο και να τον μοιραστείτε. Επιπλέον οι λίστες που δημιουργείτε μπορούν να αποθηκευτούν στον λογαριασμό σας εάν δημιουργήσετε και μπορείτε να δείτε όλο το ιστορικό των λιστών που έχετε δημιουργήσει.

  technewsingreek

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ