2021-06-08 08:23:40
Φωτογραφία για Εντυπωσιακό Shinkansen μας ταξιδεύει στα αστέρια. Δείτε το φαντασμαγορικό θέαμα.
Ο νυχτερινός ουρανός γέμισε με πυροτεχνήματα και τις ακτίνες φωτός που εκτόξευαν οι προβολείς του τρένου με συνοδεία μουσικής.

Τον Μάρτιο του 2011 ολοκληρώθηκε στη νοτιοδυτική Ιαπωνία η γραμμή Kyushu Shinkansen με το άνοιγμα και του βόρειου τμήματος της (το νότιο είχε ανοίξει τον Μάρτιο του 2004). 

Η γραμμή που συνδέει τις πρωτεύουσες των ομώνυμων νομών Φουκουόκα και Καγκοσίμα άνοιξε στις 12 Μαρτίου 2011, μία μέρα μετά τον Μεγάλο Σεισμό στην Ανατολική Ιαπωνία και το τσουνάμι. Λόγω της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε τη χώρα, η σιδηροδρομική εταιρεία JR Kyushu ακύρωσε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για τα εγκαίνια.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα, το Κιούσου πλήγηκε και αυτό από μεγάλες φυσικές καταστροφές. Ο σεισμοί στο Κουμαμότο το 2016 άφησαν 273 νεκρούς ενώ φονικές ήταν και οι πλημμύρες που σάρωσαν το Κιούσου το 2017 και 2020.


Για να τιμήσει φέτος την 10η επέτειο από το άνοιγμα της γραμμής Kyushu Shinkansen, και στον απόηχο της θλιβερής 10ης επετείου από την τραγωδία στο Τοχόκου, η JR Kyushu έκανε ένα δρομολόγιο με ένα ειδικά διαμορφωμένο σινκάνσεν. Στις 14 Μαρτίου 2021 το Shooting Star Shinkansen διέσχισε χωρίς επιβάτες το νησί Κιούσου από το σταθμό Καγκοσίμα-Τσούο μέχρι το σταθμό Χακάτα της Φουκουόκα, εκπέμποντας από τα παράθυρά του δέσμες φωτός επτά χρωμάτων στον νυχτερινό ουρανό.

Κατευθυνόμενο βόρεια προς τη Φουκουόκα, το εντυπωσιακό σινκάνσεν σταμάτησε κοντά στο περιφερειακό πάρκο στο Τσικούγκο του νομού Φουκουόκα που είχε κατακλυσθεί από κόσμο που περίμενε το τρένο. Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό. Ο νυχτερινός ουρανός γέμισε με πυροτεχνήματα και τις ακτίνες φωτός που εκτόξευαν οι προβολείς του τρένου με συνοδεία μουσικής.

Το τρένο μετέφερε ευχές που είχε ζητήσει η JR Kyusu να στείλει το κοινό από όλη την Ιαπωνία για την εκδήλωση. «Εύχομαι οι καρδιές των ανθρώπων να συνδεθούν» είναι μια ευχή από τις 777 που επιλέγησαν και είναι γραμμένες στο εξωτερικό και εσωτερικό του τρένου.

Όπως γράφει με ποιητικό ύφος η JR Kyushu στην ανακοίνωσή της, για 10 χρόνια το τρένο διασχίζει το Κιούσου μεταφέροντας τα όνειρα και τις ελπίδες όλων. Το Kyushu Shinkansen με ευγνωμοσύνη γίνεται αστέρι για μια νύχτα και καλεί τον κόσμο να του εμπιστευτεί τις επιθυμίες του. Και όταν το αστέρι σβήσει, ένα λαμπερό πρωϊνό θα έρθει. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, η σκέψη του καθενός από εμάς να φωτίσει το μέλλον. Είθε οι επιθυμίες όλων να γίνουν πραγματικότητα!

https://www.greecejapan.com/shooting-star-shinkansen-taxidi-sta-asteria/

sidirodromikanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ