2021-08-25 19:13:07
Φωτογραφία για Υπουργείο Υγείας: Αναστέλλονται οι άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου
Η αναστολή των αδειών εργαζόμενων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στον ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ και σε δομές της ΠΦΥ από την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρετα σε σημερινό έγγραφο το υπουργείο Υγείας, με την υπογραφή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντζομάνη από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Το παραπάνω συνεπάγεται πως όποιος εργαζόμενος του τομέα, λείπει αυτήν την περίοδο σε άδεια ή είχε προγραμματίσει να απουσιάσει από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του η να αλλάξει τα σχέδιά του.

Η απόφαση έρχεται καθότι στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία,γεγονός που αναμένεται να φέρει αύξηση στην κινητικότητα πολιτών, την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, δείχνει να επιδεινώνεται.

Το πρώτο 15μερο Σεπτεμβρίου θεωρείται κρίσιμο για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς επιστρέφουν οι πολίτες από τις διακοπές τους και ανοίγουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία.

Όπως έχει ειπωθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανά πάσα στιγμή το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες και όχι μόνο εκείνους που πάσχουν από covid-19.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ