2022-05-06 17:29:26
Φωτογραφία για Νέα τεχνολογία θα επιτρέπει στα αεροδρόμια τα υγρά μέσα στις αποσκευέςΣτα αεροδρόμια εδώ και 16 χρόνια όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο απαγορεύονται τα υγρά στις χειραποσκευές εκτός από μικρά μπουκαλάκια των 100 ml, και οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να βγαίνουν από τις τσάντες κατά τον έλεγχο. Τώρα έρχεται μια νέα τεχνολογία που θα καταργήσει αυτόν τον κανόνα. Στο αεροδρόμιο Shannon που βρίσκετε στην Ιρλανδία τον Οκτώβριο του 2021 ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε ένα νέο προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας, που περιλαμβάνει αξονικό τομογράφο, με κόστος 2,5 εκατ. ευρώ. Με αποτέλεσμα τα υγρά και τα ηλεκτρονικά να μπορούν παραμείνουν μέσα στις τσάντες χωρίς περιορισμό για την ποσότητα των υγρών. Στη συνέχεια το αεροδρόμιο Donegal στη βορειοδυτική Ιρλανδία ακολούθησε, με τρισδιάστατους τομογράφους σαν αυτούς που ξέρουμε από τα νοσοκομεία να αντικαθιστούν στην δισδιάστατη απεικόνιση των ακτινών Χ.

Στο αεροδρόμιο Shannon υπολογίζουν όταν ένας επιβάτης για να περάσει από την ασφάλεια ο χρόνος θα μειωθεί στο μισό με τις αντιδράσεις των ταξιδιωτών να είναι φυσικά πολύ θετικές. Ένας ταξιδιώτης που περνά γρηγορότερα από τον έλεγχο έχει περισσότερο χρόνο να ξοδέψει στα καταστήματα και τα εστιατόρια, είναι το πλεονέκτημα της αναβάθμισης αυτής για τα αεροδρόμια.  

Τα υγρά απαγορεύτηκαν σε όλο τον κόσμο μετά από μία απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης αποτράπηκε τον Αύγουστο του 2006.  Οι τρομοκράτες σκόπευαν να πυροδοτήσουν υγρά εκρηκτικά σε πολλές πτήσεις ταυτόχρονα. Βέβαια, το κόστος της υιοθέτησης της νέας τεχνολογίας δεν είναι φθηνό, ειδικά για τα μικρότερα αεροδρόμια, τα οποία ήδη δυσκολεύονται μετά τον κορωνοϊό.

Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις θα γίνουν σταδιακά, με κάποια αεροδρόμια να προηγούνται και άλλα να καθυστερούν περισσότερο. Σύμφωνα με το CNN, πάντως, θα δούμε εξελίξεις τα επόμενα χρόνια.Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like, tweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.
technewsingreek
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ