2012-07-04 18:18:05
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο διευθυντής του Τελωνείου Ορεστιάδας!
► Την κομπίνα του αιώνα είχαν στήσει οι τελώνες!

► Τελωνείο Ορεστιάδας: 12 δισ. ευρώ ετησίως έχανε το κράτος!

Κύκλωμα υψηλόβαθμων στελεχών των τελωνείων εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνες έρευνες ΣΔΟΕ-ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pheme.gr με εντολή του εισαγγελέα συνελήφθη ο διευθυντής του Τελωνείου Ορεστιάδας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δικαστικών, "για απιστία προς την υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος" Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες τηρούν απόλυτη μυστικότητα για την πορεία και το περιεχόμενο των ερευνών που διεξάγουν. "Πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα υψηλόβαθμων στελεχών των Τελωνείων, και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή των ερευνών", επεσήμανε στέλεχος των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η έρευνα αφορά στον εκτελωνισμό εμπορευμάτων που εισάγονταν από την Τουρκία. Το μεγάλο κόλπο σχετίζεται με τη μη απόδοση ΦΠΑ και τελών, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.


Την κομπίνα του αιώνα είχαν στήσει οι τελώνες!

Άφηναν να περνούν ελεύθερα τα φορτηγά με εμπορεύματα από την Τουρκία, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων.

Το κόλπο ήταν απλό:... Το κύκλωμα των τελωνειακών της Ορεστιάδας που εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ φορολογούσε μόνο το 1/3 των εμπορευμάτων που μετέφεραν φορτηγά από την Τουρκία.

Στις εκθέσεις που συνέτασσαν οι επίορκοι τελωνειακοί υπάλληλοι, ανέφεραν ψευδώς ότι το υπόλοιπο εμπόρευμα -τα 2/3 δηλαδή- είχαν ως τελικό προορισμό χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μόνο που τα φορτηγά από την Τουρκία, άδειαζαν όλο το φορτίο τους στην ελληνική αγορά, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων, καθώς δεν κατέβαλλαν τους αναλογούντες φόρους και δασμούς.

Τόσο απλά, τόσο ωραία -υπό την εποπτεία του διευθυντή του Τελωνείου Ορεστιάδας, ο οποίος συνελήφθη ως ιθύνων νους του κυκλώματος- είχε στηθεί μια κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ, προκαλώντας μαύρη τρύπα στα έσοδα του κράτους, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τελωνείο Ορεστιάδας: 12 δισ. ευρώ ετησίως έχανε το κράτος!

Σε ξέφραγο αμπέλι είχε μετατρέψει τα ελληνοτουρκικά σύνορα το κύκλωμα των τελωνειακών.

Απαραίτητη σημείωση: Για το αυστηρώς ακατάλληλο θέμα που ακολουθεί, δεν ευθύνεται το Μνημόνιο, η Τρόικα, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών!

Τουναντίον: Βασίμως μπορεί να υποτεθεί ότι εξαιτίας των πράξεων επίορκων δημόσιων λειτουργών του ελληνικού δημοσίου, όπως των τελωνειακών υπαλλήλων Ορεστιάδας, φτάσαμε στην οικονομική κρίση και στην υποθήκευση της χώρας.

Η αποκάλυψη της δράσης του δαιδαλώδους κυκλώματος των τελωνειακών υπαλλήλων στην Ορεστιάδα, που έφερε στη δημοσιότητα το Pheme.gr, εξηγεί τα πρωτοφανή ποσοστά φοροδιαφυγής και απώλειας εσόδων του ελληνικού κράτους.

Ιδού η αριθμητική της φοροδιαφυγής: Από τα ελληνοτουρκικά σύνορα εισέρχονται κάθε μήνα 3.000 φορτηγά μεταφέροντας εμπορεύματα αξίας 6 δισ. ευρώ.

Λόγω της δράσης του κυκλώματος των υψηλόβαθμων τελωνειακών υπαλλήλων της Ορεστιάδας, η απώλεια εσόδων του ελληνικού δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Με άλλα λόγια, από τη μαύρη τρύπα των διάτρητων ελληνοτουρκικών συνόρων, το ελληνικό κράτος είχε απώλειες 12 δισ. ευρώ το χρόνο.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι θα σήμαινε το προαναφερόμενο ποσό για την εθνική οικονομία, την αμυντική θωράκιση της χώρας, το ένα εκατομμύριο ανέργων, την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο καθένας μας το γνωρίζει πλέον καλά Πηγή: pheme.gr (Κώστας Χατζίδης)

 

alexpolisonline.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8767.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ