2012-05-11 16:36:03
Φωτογραφία για Ολόκληρο το βίντεο της μεγάλης διάρρηξης στοv Ταξιάρχη Μανταμάδου Λέσβου
Γράφει: Στρατής Μπαλάσκας / εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”

Στοιχεία για τη συμμορία βίας και εμπορίου ουσιών, που εμπλέκεται και στη διάρρηξη του μοναστηριού του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο. Η διάρκειας τριών λεπτών και 37 δευτερολέπτων διάρρηξη αποκαλύπτει.

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες της Αστυνομίας για να «δέσουν» την υπόθεση της διάρρηξης στο Προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο και της κλοπής χρυσών κοσμημάτων, λιρών και άλλων αντικειμένων, αξίας άγνωστης οικονομικής, αλλά τεράστιας συναισθηματικής. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Αστυνομία διερευνά τη σχέση των δολοφονημένων στην περιοχή των Κεραμειών στις 18 του περασμένου Μαρτίου από το Σ.Χ. (γνωστό και ως «Μπαλέ»), Ιγνάτη Ζηλέλλη και Σωτήρη Μπρακούλια, με το σημαντικό γεγονός διάρρηξης. Για αυτό δε φτάνει μόνο η κατηγορία του «Μπαλέ» σε βάρος τους, που μάλιστα αποτελεί μέρος της υπερασπιστικής γραμμής του δολοφόνου. Εξάλλου, «ένοχος ένοχον ου ποιεί». Απαιτείται η σύλληψη και του τρίτου της συμμορίας, εάν φυσικά η καταγγελία του «Μπαλέ» αποδειχθεί αληθινή. Προς το παρόν και εφόσον τα παραπάνω αποδειχθούν αληθινά, ο ένας από τους τρεις που θεωρείται πως συμμετείχαν στη διάρρηξη είναι στο χώμα, ο δεύτερος είναι στη φυλακή και ο τρίτος αναζητείται με υπομονή και προπάντων επιμονή.


Η διάρρηξη, λοιπόν, στο Μανταμάδο έγινε τη νύχτα της Δευτέρας 27 προς Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας του μοναστηριού, τρεις ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο ναό εκείνο το βράδυ, ενώ ένας τέταρτος θεωρείται πως πρέπει αν ήταν ο τσιλιαδόρος.

Η έρευνα που ακολούθησε τη διάρρηξη, επικεντρώθηκε στις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας τις προηγούμενες της διάρρηξης μέρες και εστίασε στην επίσκεψη στο μοναστήρι δυο γνωστών στην Αστυνομία ατόμων, πατέρα και γιου, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, τρεις μέρες πριν τη διάρρηξη. Στην κάμερα, λοιπόν, εικονίζονται οι εν λόγω να προσέρχονται στο μοναστήρι, να εξετάζουν το βόρειο κλίτος του ναού, τις κάμερες (τις οποίες, προφανώς θεωρώντας ότι λειτουργούν μόνο τη νύχτα, εξετάζουν με προσοχή) και στο τέλος να αποχωρούν από το μοναστήρι χωρίς καν να προσκυνήσουν.

Το βράδυ της Πέμπτης 1ης Μαρτίου, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης προχώρησαν στη σύλληψη του 45χρονου Γ.Κ. στο σπίτι του στην Αγιάσο. Ήταν ο πατέρας που εικονιζόταν κατά την επίσκεψη στο μοναστήρι του Ταξιάρχη και ο οποίος στο ερώτημα που του έγινε τι ήθελε στο Μανταμάδο, απάντησε πως ήταν… ταμένος! Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και σε αγροικίες που συνήθιζε να επισκέπτεται, με στόχο να βρεθούν κοσμήματα και άλλα χρυσά αντικείμενα από τη διάρρηξη στον Ταξιάρχη, οι αστυνομικοί έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε έναν άλλο «θησαυρό». Στην κατοχή του βρέθηκαν 219 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης σε «βράχο» και 358,5 γραμμάρια χασίς. Το γεγονός εξέπληξε και πολλούς άλλους. Όσους από τους απλούς καθημερινούς πολίτες διαπίστωσαν πως κυκλοφορούσε ελεύθερος αυτός που το 2006 είχε συλληφθεί στην Καλλονή να κατέχει 42 ολόκληρα κιλά χασίς!

Η έρευνα Οι πληροφορίες λένε ότι ο συλληφθείς Γ.Κ. μαζί με τον Ιγνάτη Ζηλέλλη (οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις σκηνές της διάρρηξης και συγκεκριμένα τη δράση ενός γεροδεμένου άνδρα με το σωματότυπο του Ζηλέλλη) ήταν οι δύο από τους τρεις διαρρήκτες του ναού. Τρία 24ωρα μετά τη διάρρηξη, ο ένας κλέφτης βρέθηκε στη φυλακή. 20 μέρες μετά, ο δεύτερος βρέθηκε στο χώμα δολοφονημένος. Ο τρίτος διαρρήκτης μαζί με τον τέταρτο (τον τσιλιαδόρο) αναζητούνται. Κι ο «Μπαλές»; Ο ίδιος, θέλοντας να πέσει στα μαλακά (όσο στα μαλακά μπορεί να πέσει κανείς με δυο φόνους), υποστηρίζει πως σκότωσε διαφωνώντας με την ενέργεια της διάρρηξης.

Η Αστυνομία, πάλι, ερευνά μιαν άλλη εκδοχή. Όπως το «ΕMΠΡΟΣ» αποκάλυψε όταν συνελήφθη ο δράστης του διπλού φονικού, ο «Μπαλές» εκείνο το βράδυ ήταν κρατούμενος μετά από καταγγελία άλλου «πελάτη» της Αστυνομίας, που έλεγε πως ο «Μπαλές» τον είχε πυροβολήσει στα πόδια. Άρα στη διάρρηξη δε συμμετείχε. Ο «Μπαλές», όμως, επρόκειτο να πάρει μέρος στο χτύπημα στον Ταξιάρχη. Δυο μέρες μετά, η σύλληψη του Γ.Κ., που η επίσκεψή του στον Ταξιάρχη διαπιστώθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρει μερδικό. Διεμήνυσε λοιπόν στο Ζηλέλλη πως θέλει το μερδικό του, κι ας μη συμμετείχε στη διάρρηξη. Ποιο ήταν το μερδικό αυτό; Όπως γράψαμε ξανά από τις σελίδες τού «Ε», το μερδικό ήταν δυο κιλά χασίς και μέρος από τα χρυσά κοσμήματα. Εικάζεται ότι το απόγευμα της 18ης Μαρτίου, δυο εβδομάδες μετά τη διάρρηξη, ο Ζηλέλλης με τον Μπρακούλια πήγαν να συναντήσουν τον «Μπαλέ» μόνο με το χασίς. Ο δεύτερος θεώρησε ότι τον κορόιδευαν και τράβηξε το περίστροφο. Κάπως έτσι έγινε το κακό…

lesvosnews.net
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ