2017-02-11 01:22:52
Φωτογραφία για Ο Τσίπρας και τα σκάνδαλα της Υγείας
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Στην Υγεία στράφηκε άλλη μια συζήτηση γύρω απο τη διαφθορά. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, έσπευσε να αναφερθεί στις υποθεσεις ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis, τις οποίες χαρακτήρισε κορυφαίες περιπτώσεις διαφθοράς στο χώρο της υγείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε τη διαφθορά με τους όρους ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως για την αντιμετώπιση της απαιτείται ένα ηθικό ανάστημα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι διαθέτει.

Μιλώντας στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” και σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ . Τσίπρας έκανε λόγο για πάρτι διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στο χώρο της Υγείας.

“Επί των ημερών μας, το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, εκεί όπου αρνήθηκαν να το οδηγήσουν αυτοί που σήμερα κόπτονται για τη Δημόσια Υγεία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άντρο μαύρου χρήματος. Το πάρτι τελείωσε, οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ειδικά για την υπόθεση Novartis, ο κ. Τσίπρας μιλησε για για αδιαφανή τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, τονίζοντας ότι η υπόθεση, αλλά και το σύνολο των στοιχείων για τις τιμές των φαρμάκων την περίοδο 2012-2014 έχουν πάρει το δρόμο για την εισαγγελεία
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ