2017-02-15 15:56:40
Φωτογραφία για Aντιδράσεις στην ΠΑΑ των πανεπιστημιακών γιατρών
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση των Νοσοκομειακών Οργανισμών, η οποία έχει κατηγορηθεί από άλλους ως άτολμη κι από άλλους ως μνημονιακή.

Σύμφωνα πάντως με την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επιστημών Υγείας (ΑΣΚΕΥ), οι επιχειρούμενες αλλαγές κινούνται μακριά από τις ανάγκες της χώρας για την εκπαίδευση των νέων γιατρών και την προώθηση της ιατρικής έρευνας και καινοτομίας. Τα «πυρά» της παράταξης συγκεντρώνει η διάταξη που αφορά στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών και με την οποία ουσιαστικά επανέρχεται το καθεστώς που είχε δημιουργηθεί με το Ν. 2889/2001.

«Η διάταξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει νέο κύμα μαζικής φυγής Πανεπιστημιακών γιατρών από τις κλινικές που είναι εγκατεστημένες σε Νοσοκομεία, είτε προς Πανεπιστημιακές μονάδες ή εργαστήρια εκτός Νοσοκομείων, είτε θα απέχουν από το κλινικό έργο είτε θα οδηγήσουν σε παραιτήσεις και αποχωρήσεις από το Πανεπιστήμιο καταξιωμένων γιατρών» εκτιμά η ΑΣΚΕΥ.


Αυτό, όπως αφήνει να εννοηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των φαινομένων χρηματισμού και την απώλεια φορολογικών εσόδων για το κράτος. Ο εν λόγω περιορισμός (ΠΑΑ) αντίκειται, όπως επισημαίνει, στο άνοιγμα των επαγγελμάτων που επιχειρείται διεθνώς, ενώ αυξάνει τις διακρίσεις εντός των πανεπιστημίων αφού θα ισχύσει μόνο για τους γιατρούς και όχι για όλα τα μέλη ΔΕΠ.

«Είναι άλλη μια καταστροφική διάταξη που μόνο ζημιά θα προκαλέσει προκειμένου να ικανοποιήσει ιδεολογικές εμμονές Υπουργών της Κυβέρνησης και η οποία αναμένουμε για άλλη μια φορά ότι θα ακυρωθεί μετά από προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη» καταλήγει η ΑΣΚΕΥ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ