2017-02-16 15:24:17
Φωτογραφία για Στην πυρά η ελαιοπαραγωγική χρονιά στην Κρήτη
Το πρόγραμμα υλοποίησης περνάει από το υπουργείο ανάπτυξης στο υπουργείο εσωτερικών με αποτέλεσμα να καθυστερούν δραματικά τα κονδύλια και ο προγραμματισμός Σύσκεψη δημάρχων για το φλέγον ζήτημα έχει συγκαλέσει η αντιπεριφεριάρχης πρωτογενή τομέα, Θεανώ Βρέντζου ενώ αύριο στις 2 μ.μ πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο με θέμα  «Η άκαιρη ανάθεση συντονισμού και εποπτεία του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία βρίσκεται το πρόγραμμα στον αέρα» , ώστε να ενημερωθούν βουλευτές, δήμαρχοι και αγροτικοί σύλλογοι και φορείς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη με δηλώσεις της εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την φετινή ελαιοπαραγωγή και σε δηλώσεις της σήμερα ανέφερε: «Δυστυχώς τίθεται σε κίνδυνο η ελαιοπαραγωγή όλης της χώρας, με την απόφαση που πήρε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και που επί της ουσίας αρνείται την ευθύνη του απέναντι στους παραγωγούς
. Ο διαγωνισμός των φαρμάκων χρειάζεται περισσότερους από 5-6 μήνες να ολοκληρωθεί, διαδικασία που είναι αποκλειστικής ευθύνης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μόλις χθες πληροφορηθήκαμε αιφνιδιαστικά ότι, το Υπουργείο με έγγραφο του αναθέτει όλη την ευθύνη στο Υπουργείο Εσωτερικών.  Αποτέλεσμα χρονικά να μην προλαβαίνει κανείς να κάνει τις διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας» και πρόσθεσε: «Χθες συναντήθηκα εκ νέου με τον γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Αντώνογλου ο οποίος πριν από ένα μήνα είχε δεσμευθεί ότι  6 Φεβρουαρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία θα είχαμε την κατανομή των πιστώσεων προκειμένου σαν Περιφέρεια να ξεκινήσουμε την διαδικασία του διαγωνισμού, που αφορά τους εργολάβους των ψεκασμών και τους παγιδοθέτες. Ωστόσο με ενημέρωσε ο γ.γ. ότι αποφασίστηκε η ανάθεση του προγράμματος δακοκτονίας στη χώρα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που μας αιφνιδίασε και δημιουργεί τεράστια προβλήματα».

Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης είχε δώσει "deadline" για τις 10 Μαρτίου έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια των απαραίτητων φαρμάκων διαφορετικά υπήρχε ο κίνδυνος να αναλάβει ο εργολάβος τον Αύγουστο...

Η απόφαση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων ουσιαστικά πάει το διαγωνισμό στις καλένδες...

Η αυριανή σύσκεψη είναι μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης , κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, κι ενώ ζητούσαν επιπλέον 800.000 ευρώ για τον διαγωνισμό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ