2017-02-17 08:52:08
Φωτογραφία για Οι παράλληλες εξαγωγές στο «μικροσκόπιο» του ΕΟΦ
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη Virus

Λύσεις και μεθόδους που θα οδηγήσουν στον εξορθολογισμό του συστήματος των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων αναζητά ο ΕΟΦ, με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων ελλείψεων. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε χθες άλλη μια συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του Οργανισμού, εκπροσώπους των Φαρμακοποιών, των Φαρμακαποθηκών και φαρμακευτικών εταιριών, προϊόντα των οποίων αναφέρονται είτε σε έλλειψη είτε σε αδυναμία ανεύρεσης τους από τους ασθενείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα..

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη η καταγραφή των παραμέτρων που οδηγούν στις ελλείψεις και που συνδέονται με την επάρκεια φαρμάκων. Ο ΕΟΦ επεξεργάζεται τα σχετικά στοιχεία, βάζοντας στο επίκεντρο τις περιπτώσεις παράνομων και καταχρηστικών παράλληλων εξαγωγών.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΟΦ στο Virus, το ενδοκοινοτικό εμπόριο είναι νόμιμο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για ηθικό θέμα, αφού δημιουργούνται ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα, προς όφελος του κέρδους που φέρνει η εξαγωγή τους.


Όπως αναφέρουν έχουν εντοπιστεί φαρμακαποθήκες που δεν διαθέτουν σχεδόν καθόλου σκευάσματα στην εγχώρια αγορά, αλλά εξάγουν το σύνολο των αποθεμάτων τους.

«Ο ΕΟΦ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους, εκτιμώντας ότι με τη στενότερη συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και την υποστήριξη των λοιπών φορέων, θα εντοπιστούν τα όποια σημεία δημιουργούν στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τελικά δυσκολεύουν την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους», αναφέρει σε ανακοίνωση.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να πραγματοποιήσει και νέες συναντήσεις με κάθε εταιρία ξεχωριστά.

Στο χθεσινό ραντεβού, από πλευράς φαρμακαποθηκών συμμετείχαν οι κ.κ. Μαρκάκη Ειρήνη, Σκυλακάκης Θεόδωρος (ΠΣΦ) και Γαλανόπουλος Ανδρέας (ΟΣΦΕ), ενώ από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κώστας Λουράντος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ