2017-02-20 15:36:37
Φωτογραφία για Πιάστηκαν στη...φάκα! Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ μεγάλη εγκληματική ομάδα
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες, πρακτορεία τυχερών παιγνίων και καταστήματα  σε διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 16-2-2017 στην Γλυφάδα, δύο (2) αλλοδαποί εκ των οποίων ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μέλη της σπείρας.

Ειδικότερα, οι δράστες πρωινές της 15-2-2016 εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να κινούνται με αυτοκίνητο στην  Γλυφάδα και αποφασίσθηκε ο έλεγχός τους. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν τέσσερις (4) τηλεοράσεις, ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο (2) ζευγάρια γάντια, ένα (1) σπρέι αφρού που χρησιμοποείται για την εξουδετέρωση των συναγερμών καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Στην συνέχεια, προσήχθησαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας και ακολούθως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.


Από την διενεργηθείσα έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν διαρρήξει δύο (2) πρακτορεία τυχερών παιγνίων στην Αργυρούπολη και στην Γλυφάδα από τα οποία είχαν αφαιρέσει τα ανωτέρω αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, οι δράστες από τετραμήνου και πλέον, μαζί με έναν (1) συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών– διαρρήξεων από καταστήματα και οικίες στα Νότια Προάστια.

Ειδικότερα, εντόπιζαν καταστήματα και οικίες και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους έιτε μετά από θραύση των υαλοπινάκων είτε μετά από παραβίαση των θυρών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες ακολούθως διέθεταν προς πώληση. Στις περιπτώσεις που εντός της οικίας βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν  απειλώντας τους με χρήση βίας ή αιχμηρού αντικειμένου.

Μετά από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι

Πλήθος φυσιγγίων

Διάφορα κοσμήματα

Ένας (1) φορητός υπολογιστής

Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά δεκαέξι (16) περιπτώσεις, εκ των οποίων δώδεκα (12) κλοπές από καταστήματα και πρακτορεία τυχερών παιγνίων, δύο (2) κλοπές από οικίες και δύο (2) ληστείες.

Περαιτέρω, οι δράστες κατά το παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ μετά την αποφυλάκιση τους παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ