2017-02-21 09:48:47
Φωτογραφία για Eurogroup - Υποταγή της κυβέρνησης - «Αρμαγεδδών» σε συντάξεις και αφορολόγητ
Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για «αντίμετρα» που θα ανακουφίσουν από τα μέτρα που ελήφθησαν στο χθεσινό (20/2) Eurogroup μάλλον δεν έχουν αντίκρισμα, αφού μισθοί, συντάξεις και αφορολόγητο μπαίνουν στο στόχαστρο και η δήλωση Τσίπρα προς τον Μοσκοβισί «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα», έχει ήδη πάει...περίπατο.

Τα «αντίμετρα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση μετά το Eurogroup , τελούν υπό αίρεση, σε αντίθεση με τα μέτρα που έρχονται και πρέπει άμεσα να ψηφιστούν. Επίσης, για πολλοστή φορά η ελληνική πλευρά δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για ελάφρυνση χρέους.

Η κυβέρνηση έφυγε από το Εurogroup με μια απόφαση που θα επιφέρει τα εξής επιπλέον πλήγματα στους καθημαγμένους από τη λιτότητα και την υπερφορολόγηση πολίτες:

Μείωση συντάξεων: Από την απόφαση του Eurogroup επηρεάζονται περίπου 1,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Η κατάργησή της θα φέρει μειώσεις από 7% ως και 30%.


Μείωση αφορολόγητου: Το αφορολόγητο θα μειωθεί, όπως απαιτούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ανάλογα με το ύψος της μείωσης, θα έρθουν μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους, ακόμα και για όσους έχουν πολύ μικρά εισοδήματα.

Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων: Όπως προκύπτει θα έρθει απελευθέρωση του ορίου απολύσεων, κάτι που επίσης ήθελε το ΔΝΤ.

Παρά τα σκληρά μέτρα τα οποία περιμένουν τους Έλληνες, το τοπίο με τα αντισταθμιστικά παραμένει «ομιχλώδες». Όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αυτά θα εφαρμοστούν μόνο αν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Δηλαδή, μπορεί να νομοθετηθούν, αλλά δεν θα εφαρμοστούν αν τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν φτάσουν το 3,5%.

Η φράση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν ότι «θα επιστρέψουμε στη βιωσιμότητα χρέους όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε το ΔΝΤ θα μας πει αν βλέπει βιώσιμο το χρέος», γεγονός που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Χωρίς, όμως, συζήτηση για το μέτρα για το χρέος εκλείπει η πιθανότητα θετικής μελέτης βιωσιμότητας και εγκαταλείπεται το όνειρο του QE (ποσοτική χαλάρωση), που θα αναβάθμιζε την οικονομία της χώρας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ