2017-02-22 21:27:24
Φωτογραφία για Σάλκε – ΠΑΟΚ: “Αποχαιρέτησε” με... ψηλά το κεφάλι το Europa League
Έκλεψε τις... εντυπώσεις, πίστεψε στο “διπλό”, τα έδωσε όλα και κατάφερε να πάρει το χειροκρότημα Ο ΠΑΟΚ άξιζε κάτι παραπάνω στην έδρα της Σάλκε, αλλά τελικά έφυγε με το 1-1 από την "Veltins Arena", στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η παρουσία των Θεσσαλονικέων στο Europa League

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μετά το «βαρύ» 0-3 της Τούμπας από τη Σάλκε στο πρώτο αγώνα των «32», ο «δικέφαλος του Βορρά» απέσπασε 1-1 στην «Βέλτινς Αρίνα» από τους «βασιλικούς μπλε», οι οποίοι συνεχίζουν στη διοργάνωση.

Ο Βλάνταςν Ίβιτς παρέταξε με.. εκπλήξεις τον ΠΑΟΚ στη "Veltins Arena". Με σύστημα 3-5-2, ο Σέρβος τεχνικός χρησιμοποίησε τον Αχιλλέα Πούγγουρα στη τριάδα των στόπερ, τον Μυστακίδη στην αριστερή πλευρά, σε ένα ρόλο αντί-Λέοβατς (φάνηκε πως δεν ήξερε τη θέση από τα αμυντικά κενά πιυ άφησε) και τον Κουλούρη στην επίθεση με παρτενέρ τον Κάμπος.

Μέχρι το πρώτο 15 η μπάλα παιζόταν έξω απ' τα καρέ των Γερμανών, χωρίς όμως να δούμε τη μεγάλη φάση. Απ' την μεριά τους, οι περισσότεροι από 4.00 φίλοι του “δικέφαλου του Βαρρά” ζητούσαν... ένα γκολ! Στο 17' Ο Ουάρντα εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουλούρης έκανε το σουτ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα στη εξωτερική πλευρά των διχτύων.


Από το 20' και μετά όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους κι έφτασαν στο γκολ. Στο 21' οι “βασιλικοί μπλε” άγγιξαν το 1-0. Ο Νάλντο με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής ανάγκασε τον Γλύκο να διώξει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης και με προβολή, ο Κίτσιου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χούντελαρ. Στο επόμενο λεπτό ο “δικέφαλος του Βορρά” ζήτησε πέναλτι σε σύγκρουση του Μυστακίδη (που αμυντικά δεν είχε την ίδια απόδοση) με τον Χένεντες, αλλά σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι.

Το... χτύπημα της Σάλκε ήρθε στο 23'. Ο Τσούπο Μοτίνγκ έβγαλε τον Σεπφ τετ-α-τετ με τον Γλύκο, τον οποίο και πλάσαρε εύστοχα από θέση δεξιά στην περιοχή για το 1-0. Η ομάδα του Ίβιτς “απάντησε” άμεσα. Στο 25' ο Μυστακίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Νάστασιτς -υπό την πίεση του Κουλούρη- με προβολή στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φέρμαν και έκανε άθελά του το 1-1 για τον... καλύτερο ΠΑΟΚ

 Η πολύ καλή εικόνα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με την Σάλκε να προσπαθεί να”παγώσει” το παιχνίδι και να βρει κάποια καλή αντεπίθεση. Στο 57' όμως ο Ίβιτς είδε τον Μυστακίδη να μην πατάει καλά, βάζοντας έτσι λίγο αργότερα στο παιχνίδι τον Ενρίκε.

Μπορεί να εξακολούθησαν να έχουν το.. πάνω χέρι, αλλά οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν για αρκετά λεπτά στη δημιουργία φάσεων. Στο 69΄όμως Κουλούρης έστρωσε στον Ενρίκε, που πλάσαρε με την μία αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα η σέντρα – σουτ του Μπίσεσβαρ για πολύ λίγο δεν πήγε στα αντίπαλα δίχτυα.

  6 6 Retweet   31 31 "μου αρέσει"

Το γήπεδο... έγειρε στη συνέχεια, ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν σταθερά στην επίθεση και πίεσε για το γκολ της νίκης (είδε και τον Νάλντο των γηπεδούχων να γίνεται αναγκαστική αλλαγή). Ο Πέλκας μπήκε στο 77' για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή, αλλά οι παίκτες της Σάλκε βρήκαν κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 85' και μετά από αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Πούγγουρας έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, ενώ στο 90' ο νεαρός αμυντικός έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στον αντίπαλο πορτιέρε!

Στην τελευταία φάση του ματς (90+5'), ο Κέρερ σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κίτσιου και πήγε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Γλύκος είπε "όχι" στην κοντινή κεφαλιά που ακολούθησε, για το τελικό 1-1.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ