2017-02-28 11:38:03
Φωτογραφία για Η πρώτη συσκευή για ανώδυνη αιμοληψία
Posted By: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Η πρώτη στον κόσμο ιατρική συσκευή, που υπόσχεται ανώδυνη αιμοληψία είναι γεγονός. Έλαβε έγκριση στην περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ και η χρήση της αναμένεται να φέρει επανάσταση στο πώς δίνουμε αίμα.

Πρόκειται για μία συσκευή με την ονομασία TAP και αναπτύχθηκε από την εταιρεία Seventh Sense Biosystems www.7sbio.com. Η συσκευή που θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους αναμένεται να φέρει επανάσταση στο χώρο της υγείας, καθώς κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ έχουμε 1 δις αιμοληψίες για διαγνωστικές εξετάσεις.

Η συσκευή τοποθετείται ψηλά στο χέρι του ασθενή και με το πάτημα ενός κουμπιού αρχίσει να λαμβάνει αίμα χωρίς ο ασθενής να αισθάνεται καμία ενόχληση και χωρίς να βλέπει βελόνα να εισέρχεται στη φλέβα του. Η όλη διαδικασία λήψης του αίματος διαρκεί περίπου 2 λεπτά.

Μέχρι πρότινος το σύστημα χρησιμοποιούνταν στον έλεγχο της γλυζυλιομένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε άτομα με διαβήτη για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό, αλλά η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων ώστε να επεκτείνει τη χρήση του και σε άλλες εξετάσεις, καθώς και σε οικιακή χρήση.


Η εταιρεία Seventh Sense Biosystems έχει λάβει χρηματοδότηση από επενδυτικά κεφάλαια όπως Flagship Pioneering και Polaris Partners, αλλά και εταιρείες όπως Novartis, Siemens και LabCorp. H εταιρεία ιδρύθηκε από την Flagship VentureLabs μαζί με ακαδημαϊκούς από το ΜΙΤ και στελέχη φαρμακευτικών και διαγνωστικών επιχειρήσεων, καθώς και ένα πρώην στέλεχος του FDA.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ