2017-03-01 07:50:11
Φωτογραφία για EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΕΣ
 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

e-mail:[email protected]

Aρ.Πρωτ.:25/2017

Ιωάννινα, 28 Φεβ 2017

ΠΡΟΣ:  ΔΣ ΠΟΕΣ

ΚΟΙΝ :  ΥΕΘΑ  -  ΑΝΥΕΘΑ

             Βουλευτές Επιτροπής Άμυνας

             Ενώσεις Στρατιωτικών

            

ΘΕΜΑ: Αρχαιρεσίες προς Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής επιτροπής

ΣΧΕΤ :  Πρόσκληση ΠΟΕΣ/Αθήνα 20 Φεβ 2017

             

              Σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα πρόσκληση μας κοινοποιήθηκε στο email της Ένωσης την 24 Φεβ 2017 10:00πμ ενώ την έχετε εκδόσει από τις 20 Φεβ 2017.

              Μας ζητάτε το αργότερο μέχρι τις 3 Μαρ 2017 να σας γνωρίσουμε τους εκλέκτορες για τις αρχαιρεσίες προς ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής επιτροπής.

               Σας υπενθυμίζουμε ότι με το 85/2016 24 Σεπ 2016 έγγραφο μας σας είχαμε ζητήσει να μας γνωστοποιήσετε  ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής μας την 02 Οκτ 2016 στην οποία θα συζητούνταν, πέραν των άλλων, η  συνέχιση ή άρση της αναστολής συμμετοχής της ΕΣΠΕΗΠ στην ΠΟΕΣ αναγκαιούταν η απάντησή σας στα παρακάτω ερωτήματα:


              α. Προτίθεστε να καλέσετε, όπως έχετε υποχρέωση εκ του Καταστατικού  και δεν το έχετε κάνει για τα προηγούμενα έτη,  το Συνέδριο της ΠΟΕΣ  με τους συνέδρους που έχουν εκλεγεί για 3 χρόνια τον Απρίλιο του 2014;

              β. Έχετε προβεί σε οικονομικό απολογισμό  της Ομοσπονδίας για τα έτη 2014, 2015 και 2016 ;

             Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ. Ουδεμία απάντηση πήραμε ποτέ για τα παραπάνω ερωτήματα.

             Αντί αυτού μας ζητάτε μέσα με επτά (7) ημέρες από τις οποίες οι τρείς (3) είναι αργίες να προκηρύξουμε εκλογές για εκλέκτορες κάτι που αντιτίθεται και στο καταστατικό της ΠΟΕΣ. Σε ΚΑΜΙΑ άλλη εκπροσώπηση εργαζομένων δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Στην ουσία λόγο του σύντομου χρονικού διαστήματος επιδιώκεται τον αποκλεισμό από τα μέλη μας να συμμετάσχουν σαν υποψήφιοι στις παραπάνω αρχαιρεσίες.

             Το μεγαλύτερο ερώτημά μας είναι γιατί αφέθηκε η Ομοσπονδία να μείνει εκτός των προθεσμιών που ορίζει ο Νόμος  αφού έληξε η προθεσμία 6 μηνών  που έδινε ο Νόμος 4407/2016 ώστε η ΠΟΕΣ να εναρμονιστεί με αυτόν ; Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι Στρατιωτικοί να μείνουν χωρίς δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης. Πώς ζητάτε σε Ενώσεις  που λειτουργούν σύμφωνα με τον Νομο 4407/2016 να μετάσχουν σε εκλογές Δευτεροβάθμιου Σωματείου που δεν έχει εναρμονιστεί με τον παραπάνω Νόμο οπότε όπως αναγράφεται και στο Άρθρο 50 παρ 14. «Τα πρωτοβάθμια σωματεία και το σωματείο με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», που έχουν ήδη συσταθεί, οφείλουν να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους στις ρυθμίσεις των παραπάνω διατάξεων και να ζητήσουν την έγκριση αυτών από τα αρμόδια δικαστήρια μέσα σε έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού. Μόνο τα νομικά πρόσωπα, που συνιστώνται και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, μπορούν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών».

              Κατόπιν όλων των παραπάνω και θέλοντας να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια αλλά και τις δημοκρατικές αρχές αυτής της Χώρας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12 Μαρ 2017 στο HotelOlympicκαι ώρα 17:30μμ τα μέλη μας για να αποφασίσουμε αλλά και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις τόσο για το μέλλον της Ένωσης αλλά και για την Σωματειακή εκπροσώπηση όλων των Στρατιωτικών. Η κοροϊδία, ο αποκλεισμός και ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει εάν θέλουμε μια Υγιή, αληθινή και σωστή Ομοσπονδία. Η Πανελληνία Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ανήκει σε όλους τους συναδέλφους και πρέπει ΟΛΟΙ να παλέψουμε γι’ αυτό.     

             Το παρόν έγγραφο κοινοποιείτε στους ΥΕΘΑ  -  ΑΝΥΕΘΑ όπως και στους  Βουλευτές Επιτροπής Άμυνας για την ενημέρωση τους και κατά κρίση τους ενέργειες.         .

           

                           

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγος (ΠΖ)

6937453787

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

6936563126

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΣ 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ