2017-03-01 11:47:04
Φωτογραφία για Κλείνουν οι Δομές για τους άπορους και κανείς δεν κάνει κάτι...
Τελευταία μέρα σήμερα για τις Κοινωνικές Δομές της χώρας. Κοινωνικά παντοπωλεία κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κοινωνικοί λαχανόκηποι, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων παούν τη λειτουργία τους μετά τις 28/02/2017.

H κυβέρνηση δεν έδωσε νέα παράταση και κάποιες περιφέρειες και δήμοι που ανέλαβαν να τα συνεχίσουν αποδείχθηκαν ανέτοιμες για να μην μείνουν εκτός όλοι αυτοί οι χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Η περιφέρεια Στερεάς είναι από τις πρώτες που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη διαδικασία, απομένει τώρα στους δήμους να τρέξουν την υλοποίησή τους. Οι εργαζόμενοι από σήμερα χάνουν τη δουλειά τους αφού οι συμβάσεις τους έληξαν, ενώ είναι άγνωστο σε πόσους και σε ποιους από αυτούς θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις τους. Παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες και αφήνουν πίσω τους ένα τεράστιο έργο κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης.


Μεγάλο πρόβλημα για την Στερεά Ελλάδα έχει η Χαλκίδα, που είναι η μόνη πόλη στην Περιφέρεια που έχει και Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, το οποίο όμως κλείνει οριστικά, αφού δεν προβλέφθηκε από τους αρμοδίους να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα, το οποίο είναι άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει. Οι άστεγοι είναι περίπου 15 και οι οικογένειες που χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικό ρεύμα από τη Δομή για να πλένουν ρούχα και να κάνουν ζεστό μπάνιο φθάνουν τις ενενήντα. Η τύχη των αστέγων, σύμφωνα και με τελευταίο ρεπορτάζ του Star, είναι άγνωστη. Οι ίδιοι ζουν πολύ δύσκολες στιγμές. Μεταξύ τους είναι κι ένας ανάπηρος. Επίσης, άγνωστο παραμένει από που θα σιτίζονται πλέον όλες αυτές οι οικογένειες, οι περισσότερες των οποίων έχουν μικρά παιδιά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ