2017-03-01 16:17:07
Φωτογραφία για Τραμπ: Το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό ξεκινάει σύντομα
Καταδικάζοντας «τις απειλές εναντίον των κέντρων της ισραηλιτικής κοινότητας» αλλά και τη φονική επίθεση στο Κάνσας, που όπως σημείωσε είναι γεγονότα τα οποία «μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε μια χώρα ενωμένη στην καταδίκη του μίσους και του κακού» και προσθέτοντας πως θέλει να στείλει ένα μήνυμα «ενότητας και δύναμης», άρχισε λίγο μετά τις 04:15 ώρα Ελλάδας την ομιλία του ενώπιον των μελών των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό θα αρχίσει «σύντομα».

Πάντως, ο Τραμπ δεν επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα αναγκάσει το Μεξικό να πληρώσει για την ανέγερση του τείχους αυτού.

Ο ρεπουμπλικάνος είπε ότι η κυβέρνησή του έλαβε μέτρα για την προστασία των ΗΠΑ από τη «ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία».

Πρόσθεσε ότι θα ήταν ανεύθυνο να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε πρόσωπα από τοποθεσίες όπου δεν μπορεί να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος. Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστές, συνέχισε και διεμήνυσε πως σύντομα θα γίνουν νέα βήματα για να συνεχίσει να είναι η χώρα ασφαλής και «να μείνουν έξω» αυτοί που θα μπορούσαν να βλάψουν τους Αμερικανούς.


Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι θέλει να επαναβεβαιώσει τον ακατάλυτο χαρακτήρα της συμμαχίας της χώρας του με το Ισραήλ.

Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως οι ΗΠΑ πρέπει να αλλάξουν τους σημερινούς κανόνες για τη μετανάστευση, που επιτρέπουν την έλευση ανθρώπων χωρίς υψηλή ειδίκευση, και να υιοθετήσουν ένα σύστημα βάσει των αναγκών των επιχειρήσεων.

Ένα ευρύ σχέδιο για τη μεταρρύθμιση των κανόνων για τη μετανάστευση είναι εφικτό να γίνει νόμος εάν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δείξουν διάθεση να συμβιβαστούν στο Κογκρέσο, είπε.

«Ο καιρός για μικροπολιτικές σκοπιμότητες τέλειωσε. Η εποχή που τσακωνόμασταν για ασήμαντη αφορμή έχει περάσει», υποστήριξε.

«Πιστεύω ότι μια αληθινή και θετική μεταρρύθμιση της μετανάστευσης είναι εφικτή, αν επικεντρωθούμε στους ακόλουθους στόχους: να βελτιώσουμε τις δουλειές και τους μισθούς για τους Αμερικανούς, να ενισχύσουμε την ασφάλεια της χώρας μας, και να αποκαταστήσουμε την τήρηση των νόμων μας».

Ακόμη, ο Τραμπ κάλεσε το Κογκρέσο, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, να ακυρώσει και να αντικαταστήσει το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, το Obamacare, και να μεταρρυθμίσουν το ισχύον πλαίσιο ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμες επιλογές για την ασφάλιση και την περίθαλψη, να διευρυνθεί η πρόσβαση σε αυτές και να μειωθούν τα κόστη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζει ένα σχέδιο για τη μείωση των φόρων που καταβάλλουν οι εταιρείες και η μεσαία τάξη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας, παρά μόνο αυτά της Αμερικής.

«Η δουλειά μου δεν είναι να αντιπροσωπεύω τον κόσμο. Η δουλειά μου είναι να αντιπροσωπεύσω τις ΗΠΑ», είπε ο ρεπουμπλικάνος στην πρώτη του ομιλία ενώπιον των αμερικανών κοινοβουλευτικών.

Πάντως ο Τραμπ, ο οποίος είχε επικρίνει έντονα την Ατλαντική συμμαχία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε τους ευρωπαίους συμμάχους της Ουάσινγκτον ότι θα συνεχίσει «να υποστηρίζει σθεναρά το NATO, μια συμμαχία η οποία σφυρηλατήθηκε έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους που έριξαν κάτω τον φασισμό κι έπειτα από έναν ψυχρό πόλεμο στον οποίο νικήθηκε ο κομμουνισμός».

Νωρίτερα στην ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε μια «νέα εθνική υπερηφάνεια» στις ΗΠΑ, καθώς «αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο του αμερικανικού μεγαλείου».

Παράλληλα, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε ξανά να «δώσει την προτεραιότητα στους Αμερικανούς».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ