2017-03-02 10:53:09
Φωτογραφία για Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος τρόπος χορήγησης υλικών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία έως και 31 Μαρτίου 2017 από ασφαλισμένους ή από επιχειρήσεις με εξουσιοδότηση.

IATRONET

Από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ ο νέος τρόπος παροχής και αποζημίωσης υλικών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Με τη γνωμάτευση, οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα υλικά αποκλειστικά από τους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για υγειονομικό υλικό, επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες, ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές και συσκευές οξυγονοθεραπείας και σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Για τα υλικά που δεν αναφέρονται παραπάνω θα συνεχίσει η διαδικασία αποζημίωσης όπως ίσχυε μέχρι το τέλος του 2016.


Για τα οπτικά, η διαδικασία παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου, ενώ για την Ειδική Αγωγή είναι σε εξέλιξη το έργο της επιστημονικής επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας.

Για τη χορήγηση των υλικών, οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται από την 1η Απριλίου μόνο στους συμβεβλημένους παρόχους και δίδοντας τη γνωμάτευση παραλαμβάνει (ή του αποστέλλονται) τα αντίστοιχα υλικά, που δικαιούνται με βάση τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Απευθείας

Από την ημερομηνία αυτή, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώνει παροχή των ανωτέρω υλικών απευθείας σε δικαιούχο ή σε μη συμβεβλημένο πάροχο.

Οι συμβεβλημένοι πάροχοι θα εκτελούν τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί προς τους ασφαλισμένους.

Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών που είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία έως και 31 Μαρτίου 2017 από ασφαλισμένους ή από επιχειρήσεις με εξουσιοδότηση.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ