2017-03-02 14:35:51
Φωτογραφία για Με ένα γεύμα την ημέρα δεν έχασε κιλά ποτέ κανείς
Μην γίνεις ασκητής και άλλες πέντε κακοτοπίες που πρέπει να αποφύγεις στο δρόμο για τα λιγότερα κιλά Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με την διατροφή; Ότι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως κάνουμε σωστά πράγματα. Είναι όλες εκείνες οι στιγμές που κάνουμε τις λάθος επιλογές, αλλά λέμε «έλα μωρέ σιγά, τι θα γίνει δηλαδή;». Όμως όπως και οπουδήποτε αλλού, έτσι και στην διατροφή είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Και πράγματα τα οποία μπορέι να φαίνονται «νορμάλ» ή «οκ» σε σένα, δεν είναι και για το σώμα σου.

Όπως τα 6 παρακάτω λάθη, τα οποία δεν σε αφήνουν να χάσεις ούτε ένα κιλό από την κοιλιά. Καιρός να τα κόψεις «μαχαίρι».

1. Παραλείπεις τα γεύματά σου

Φωνάζουν χρόνια οι διατροφολόγοι αλλά κανείς δεν τους ακούει: «Μην παραλείπετε γεύματα». Δεν θες να φας πρωινό ή δεκατιανό επειδή πιστεύεις ότι δεν πεινάς και πολύ. Την ίδια ώρα όμως ο εγκέφαλος δίνει μήνυμα πως θα πεινάσει, οπότε σε μερικές ώρες θα δυσκολευτείς να αντισταθείς στη σοκολάτα, τα τσιπς, ή ό,τι άλλη βλακεία υπάρχει στα ντουλάπια σου. Ο εγκέφαλος πεινάει, στέλνει σήματα που εσύ τα αγνοείς και η λαιμαργία μέσα στην ημέρα μεγαλώνει. Μικρά γεύματα λοιπόν και ανά 3-4 ώρες το καθένα. Με το να γίνεις ασκητής και να τρως μια φορά τη μέρα, μην πεεριμένεις να δεις αποτελέσματα.


2. Τρως πιο γρήγορα από τον ίσκιο σου

Η τακτική «Λούκι Λουκ» στο φαγητό δεν έκανε καλό σε κανέναν. Δεν είναι μόνο η βαρυστομαχιά που πιθανόν να σου προκαλέσει, αλλά και το «κοκομπλόκο» γενικότερα. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν τρώμε πιο αργά και δίνουμε χρόνο στον οργανισμό να πραγματοποιήσει σωστά την πέψη, το στομάχι στέλνει νωρίτερα μήνυμα στον εγκέφαλο πως έχει «τιγκάρει». Αποτέλεσμα; Τρως λιγότερο από ότι περίμενες. Με το να καταβροχθίζεις τεράστιες μερίδες, ξηλώνεις το στομάχι σου και προκαλείς μεγαλύτερες δυσκολίες στην πέψη. Μην βιάζεσαι λοιπόν. Με το μαλακό.

3. Το γουρούνιασμα του Σαββατοκύριακου

Δεν είμαστε λίγοι όσοι πιστεύουμε ότι επειδή «κρατήσαμε χαρακτήρα» με το φαγητό μέσα στην εβδομάδα, μπορούμε να περιδρομιάσουμε το ΣουΚου. Όμως το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με το παλμιτικό οξύ, μια ορμόνη που βοηθάει στη ρύθμιση της όρεξης. Για την ακρίβεια, το παλμιτικό οξύ παρατηρείται ευρέως στα κορεσμένα λίπη – σε τροφές δηλαδή που καταβροχθίζεις κυρίως το ΣουΚου με τα «βρόμικα» και τα burger.

Κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι ένα διήμερο παρασπονδίας, αρκεί για να επηρεάσει το παλμιτικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του καταστρέφει την ομαλή όρεξη που έχουμε για φαγητό. Με πιο απλά λόγια, το γουρούνιασμα του Σαββατοκύριακου όχι απλά σου προσθέτει κιλά, αλλά φέρνει και επιπλοκές στο πεπτικό σύστημα. Χάλια ε;

4. Αυτό το άτιμο το αλάτι

Τα ποπ-κορν στις ταινίες. Τα πατατάκια μαζί με τις μπίρες. Όλα αυτά περιέχουν νάτριο το οποίο σου κάνει κατακρατήσεις και προσθέτει κιλά για την πλάκα από το αλάτι που περιέχει. Η λύση; Αντικατέστησε τα σνακς σου με λαχανικά. Ναι, είναι βαρετό να φανταστείς τον εαυτό σου να «χτυπάει» καρότα, αλλά κάνε μiα δοκιμή. Θα δεις μερικά από τα κιλά να υποχωρούν χωρίς πολύ κόπο. Επίσης αν μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς καθόλου αλάτι στις τροφές, απλά καν' το.

5. Τα ποτάκια μετά τη δουλειά

Να ένας ωραίος τρόπος για να δεις ότι το ποτό -αν και αναγκαίο σε κάποιες περιστάσεις- δεν είναι φίλος σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε όλα τα ποτά που καταναλώνεις μέσα σε μία εβδομάδα. Αν είσαι από εκείνους που βγαίνουν και τις καθημερινές μετά τη δουλειά, θα έχεις μπόλικα πράγματα να σημειώσεις. Στη συνέχεια συμβουλέψου έναν θερμιδομετρητή. Θα δεις ότι δύο αθώες μπυρίτσες, μπορούν να ξεπεράσουν τις 1200 θερμίδες ημερησίως. Κάνε ένα πείραμα και κόψε τελείως το ποτό για μία εβδομάδα. Ζυγίσου και ξαναδοκίμασε. Για όλους όσοι λένε ότι το ποτό δεν προσθέτει δα και τόσα κιλά 6. Τρως και μετά κοιμάσαι

Για την ακρίβεια τρως βλέποντας τηλεόραση και μετά ακολουθεί αυτή η γλυκιά υπνηλία που σε παίρνει στον καναπέ και ξυπνάς την  επόμενη μέρα. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που τρώνε βλέποντας τηλεόραση, παίρνουν περίπου 300-400 παραπάνω θερμίδες την μέρα από όλους τους υπόλοιπους. Αν θες πολύ να δεις τηλεόραση το βράδυ, φρόντισε να έχεις τελειώσει το τελευταίο σου γεύμα πριν τις 20.00, έτσι ώστε να δώσεις και περιθώριο στον εαυτό σου να έχει πραγματοποιήσει την  πέψη. Η τηλεόραση δεν τσακίζει μόνο μυαλά αλλά κλείνει και βλέφαρα. Προσοχή λοιπόν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ