2017-03-02 16:53:17
Φωτογραφία για «Καίνε» τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης οι συναντήσεις με τον Ρώσο πρεσβευτή
Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς συνάντησε τον Ρώσο πρεσβευτή δύο φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ πέρσι, όπως επιβεβαίωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Σέσιονς, που ήταν τότε Γερουσιαστής, δεν ανέφερε τις επαφές του αυτές στην ακρόασή του ενώπιον της Γερουσίας τον Ιανουάριο, για την έγκριση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Επισήμανε ωστόσο την Τετάρτη, σύμφωνα με το BBC, πως «ποτέ δεν συνάντησε Ρώσους αξιωματούχους για να συζητήσει ζητήματα της καμπάνιας».

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κατηγόρησε τον Σέσιονς για ψευδορκία και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Τώρα, μετά την ψευδορκία του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους Ρώσους, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να παραιτηθεί» ανέφερε σε δήλωσή της η Πελόζι, «δεν μπορεί ν΄ ασκήσει τα καθήκοντα του επικεφαλής τήρησης των νόμων στη χώρας μας και πρέπει να παραιτηθεί».


Άλλοι Δημοκρατικοί του ζήτησαν να εξαιρεθεί από την έρευνα του FBI σχετικά με ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, έρευνα την οποία εκείνος επιβλέπει ως γενικός εισαγγελέας.

Νωρίτερα, επιτροπή του Κογκρέσου είχε συμφωνήσει να ερευνήσει την καταγγελλόμενη ρωσική ανάμειξης τις εκλογές.

Ο Λευκός Οίκος πάντως αρνείται πως υπήρξε μη πρέπουσα συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και δεν προέβη σε άμεσο σχόλιο σε σχέση με τις εξελίξεις αυτές.

Η Ρωσία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες περί εμπλοκής της.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως ο Σέσιονς είχε συναντήσει τον Ρώσο πρεσβευτή Σεργκέι Κισλιάκ, ως μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας. Έγινε μια επίσκεψη το φθινόπωρο και μια συνάντηση μαζί με άλλους πρεσβευτές το καλοκαίρι.

Στη διάρκεια του χρόνου είχε συναντήσεις με περισσότερους από 25 ξένους πρεσβευτές.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στη Γερουσία, ο Σέσιονς ρωτήθηκε τι θα έκανε εάν υπήρχαν αποδείξεις πως οποιοσδήποτε από την εκστρατεία Τραμπ είχε επαφές με τη Ρωσία. Εκείνος δήλωσε άγνοια για τέτοιες δραστηριότητες.

Σε δήλωσή του αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Σέσιονς τονίζει: «Ποτέ δεν συναντήθηκα με κανέναν Ρώσο αξιωματούχο για να συζητήσω ζητήματα της εκστρατείας. Δεν έχω ιδέα τι αφορά αυτή η καταγγελία, είναι λάθος».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Sarah Isgur Flores τόνισε πως δεν υπήρχε τίποτα παραπλανητικό στην απάντησή του. «Ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ακρόασης για επαφές μεταξύ Ρωσίας και εκστρατείας Τραμπ- όχι για συναντήσεις που έκανε ως Γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων» σημείωσε.

Πριν λίγο καιρό σε παραίτηση εξαναγκάστηκε και ο επικεφαλής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, επίσης για τις επαφές του με τον Ρώσο πρέσβη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ