2017-03-04 15:18:11
Φωτογραφία για Η Άννα Βαγενά ξεσπά:Η αποτέφρωση δεν έχει σχέση με την πίστη,καθημερινά προσεύχομαι στην Παναγία
Έντονες είναι οι φωνές που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για το ζήτημα της καύσης των νεκρών Από την μία πλευρά υπάρχουν εκείνοι που είναι κάθετα αντίθετοι με την προοπτική αυτή, καθώς εξετάζουν το ζήτημα από θρησκευτικής απόψεως, και από την άλλη αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία πιο… ανθρώπινη διαδικασία η οποία βοηθά στην αποφυγή καταστάσεων όπως η εκταφή.

Στα επιχειρήματα των πρώτων, ότι δηλαδή όσοι καταφεύγουν στην καύση των νεκρών έρχονται σε αντίθεση με τον χριστιανισμό, διαφώνησε έντονα η Άννα Βαγενά.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην δευτερολογία της σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, σχετικά με την δημιουργία χώρου καύσης των νεκρών, περιέγραψε την δική της πρόσφατη εμπειρία, όταν ταξίδεψε στην γειτονική Βουλγαρία για την κηδεία του Λουκιανού Κηλαηδόνη και ξεκαθάρισε ότι διαθέτει έντονο θρησκευτικό συναίσθημα αφού καθημερινά προσεύχεται.

«Δεν θα ξεχάσω όταν στο κέντρο αποτέφρωσης είδα έναν νεαρό Βούλγαρο να του δίνουν την τεφροδόχο και να την αγκαλιάζει με μεγάλη αγάπη. Είναι τεράστια ανακούφιση. Ελπίζω να βρουν το θάρρος οι δήμαρχοι και να συγκρουστούν με αυτό το σκοταδισμό.

Και οι Βούλγαροι έχουν ισχυρό αίσθημα πίστης. Η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα και σε όσους πιστεύουν το αντίθετο τους λέω ότι εγώ κάθε μέρα κάνω τον Σταυρό μου προσεύχομαι στην Παναγία».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ