2017-03-05 00:51:10
Φωτογραφία για Θύμα βιασμού σπάει τη σιωπή της τρία χρόνια μετά την εφιαλτική βραδιά
Η έξοδος σε νυχτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης, τρία χρόνια πριν, μετατράπηκε σε μια εφιαλτική βραδιά για την 24χρονη Έμιλι Γουέιντ από την Αυστραλία Ήταν η νύχτα που έπεσε θύμα βιασμού, ένα γεγονός που κράτησε κρυφό μέχρι πρόσφατα, όταν και αποφάσισε να ξεπεράσει την ντροπή που ένιωθε και να μιλήσει ανοιχτά για τη φρίκη που έζησε. Κι αυτό για να δώσει θάρρος και σε άλλες γυναίκες που έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις.

Η ίδια γράφει στο blog της: «Δε θυμάμαι και πολλά από τη βραδιά του βιασμού, μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες και εικόνες. Θυμάμαι που ήπια ένα ποτήρι σαμπάνια και μετά από αυτό όλα μοιάζουν θολά. Εκείνο το βράδυ, πείραξαν το ποτό μου και με βίασαν. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα πάει για φαγητό μετά το κλαμπ όπου εκεί μου έδωσαν το ποτό».

Την επόμενη ημέρα θυμάται ότι ξύπνησε μέσα σε ένα αυτοκίνητο. «Δε θυμάμαι πώς έφτασα σπίτι. Ξύπνησα το επόμενο πρωί με πόνους αλλά το χειρότερο ήταν το συναίσθημα της ντροπής που ένιωθα. Σκεφτόμουν "τι είχα κάνει; Εγώ έφταιγα;"».


Μετά το περιστατικό, δεν μπορούσε να πει τίποτα στους φίλους αλλά και στη μητέρα της. «Την επόμενη ημέρα, μια φίλη με ρωτούσε τι έχω, αν είχε γίνει κάτι κακό. Δε της είπα τίποτα γιατί ντρεπόμουν. Δε μπορούσα να το πω σε κανέναν γιατί ένιωθα ότι ήταν δικό μου το φταίξιμο και πως έπρεπε εγώ να είχα κάνει κάτι που να το προκάλεσε όλο αυτό. Ο γιατρός που με εξέτασε, μου εξήγησε πως υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις σαν και τη δική μου».

Κατόρθωσε τελικά να βρει το κουράγιο και να πει τα πάντα στη μητέρα της και σε στενούς φίλους, αλλά μετά από αυτό δεν ανέφερε ποτέ και τίποτα για το συμβάν. «Πέρασα πολύ καιρό καταπιέζοντας τα συναισθήματά μου και προσπαθούσα να αγνοήσω όλα όσα μου είχαν συμβεί. Παρατηρούσα αλλαγές στη συμπεριφορά μου, στο τρόπο σκέψης ακόμα και στην υγεία μου. Συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό το προκαλούσε το γεγονός ότι δεν το είχα αντιμετωπίσει».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ