2017-03-05 22:40:26
Φωτογραφία για Τρεις σερί ήττες για τον Ολυμπιακό χωρίς να βάλει γκολ
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο μέσο μια πρωτοφανούς κρίσης, την οποία καλείται να διαχειριστεί για να μην αυτοκτονήσει χάνοντας ένα πρωτάθλημα που θεωρούταν «κλειδωμένο» εδώ και καιρό. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τους ερυθρολεύκους, κάτι που έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. Το πιο απίστευτο στατιστικό δε, είναι το γεγονός ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν πετύχει ούτε καν γκολ σε αυτά τα τρία παιχνίδια! Στη Τούμπα ο Ολυμπιακός γνώρισε ακόμα μια ήττα δίχως να είναι πολύ χειρότερος του ΠΑΟΚ.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο γήπεδο, ωστόσο αυτό που έκανε ήταν να αξιοποιήσει δυο από τις ευκαιρίες του, σε αντίθεση με τους παντελώς αναποτελεσματικούς Ερυθρόλευκους. Εάν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά της αναμέτρησης, θα δει ορισμένα παράδοξα στοιχεία. Ο Ολυμπιακός έχει υπέρ του τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (61%-39%), ενώ έχει κερδίσει και έξι παραπάνω κόρνερ (9-3)
. Παρ΄ όλα αυτά, οι ομάδες έχουν αμφότερες από 12 τελικές προσπάθειες. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά έγκειται στην ευστοχία. Από τις 12 τελικές του ΠΑΟΚ, οι 7 ήταν εντός εστίας, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε μόλις μια. Αντίστοιχα, ο Γλύκος είχε μια απόκρουση, ενώ ο Λεάλι 5! Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ποια ομάδα ήταν η πιο εύστοχη και ουσιαστική. Στο ίδιο έργο θεατές ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού, αφού η ομάδα τους είχε αποτύχει να σκοράρει και στο ματς της περασμένης εβδομάδας με τον Πανιώνιο, παρά το γεγονός ότι τον είχε κλείσει στα καρέ του για 90 λεπτά! Οι αντίπαλοι των Πειραιωτών φαίνεται πως έχουν βρει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο να τους αντιμετωπίζουν, αφού είναι τεράστιο το πρόβλημά τους απέναντι σε κλειστές άμυνες. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα του Ολυμπιακού, το οποίο αν δεν βρει τρόπο να λύσει ο Πάουλο Μπέντο, τότε είναι πολύ πιθανό η ομάδα του να μπει σε μεγάλες περιπέτειες!

Πηγή: sportdog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ