2017-03-06 18:33:12
Φωτογραφία για Ολάντ: Ύψιστο καθήκον να διασφαλίσω ότι οι Γάλλοι δεν θα ψηφίσουν Λεπέν
«Ύψιστο καθήκον» να διασφαλίσει ότι η Γαλλία δεν θα ψηφίσει ποτέ τη Μαρίν Λεπέν έχει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε επίσης, ότι δεν έχει κάποιο λόγο ν' αμφισβητήσει τον ρόλο του Τουσκ, στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Παράλληλα τόνισε ότι μία ευρωφοβία των χρηματαγορών, μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, είναι εντελώς πρώιμη.

Σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος οργανώνει στις Βερσαλίες διάσκεψη κορυφής με προσκεκλημένους τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι,  η οποία ερμηνεύεται ως επίδειξη συνοχής, για τις αντιμετώπιση των κρίσεων που απειλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωτοβουλία Ολάντ για τη συνάντηση του κουαρτέτου των τεσσάρων ισχυρότερων χωρών της ευρωζώνης ερμηνεύεται επίσης ως η τελευταία απόπειρα επίδειξης «διεθνούς λάμψης» για τον πρόεδρο, πριν από το τέλος της θητείας του, γι' αυτό και οργανώνεται με εξαιρετική επισημότητα στο παλάτι των Βερσαλιών, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις πολύ σημαντικές ευκαιρίες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ