2017-03-07 12:58:51
Φωτογραφία για Κομοτηνή: Τον σέρνουν κατηγορούμενο στα δικαστήρια για ένα αδέσποτο!
Η αγάπη του για τα ζώα αλλά και η ανάλγητη στάση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον έβαλαν σε μπελάδες Τις ευθύνες του Δήμου Κομοτηνής για τα αδέσποτα πρόκειται να επωμιστεί ένας Κομοτηναίος ενώπιον της Δικαιοσύνης εξαιτίας των φιλοζωικών του αισθημάτων αλλά και της ανάλγητης, όπως καταγγέλλεται, στάσης των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο νεαρός κάτοικος οικισμού της Κομοτηνής εδώ και αρκετό καιρό, όντας φιλόζωος, φροντίζει αδέσποτο της γειτονιάς του παρέχοντας του τροφή και νερό σε καθημερινή βάση όμως η αγάπη του αυτή για τα ζώα τον έβαλε άθελα του σε μπελάδες.

Η περιπέτεια του ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όταν το ήσυχο σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων αδέσποτο σκυλί όρμηξε, για άγνωστο λόγο, σε διερχόμενο πεζό αστυνομικό έξω από την οικία του.

Τα περιστατικά που ακολούθησαν του επεισοδίου αυτού μπορούν να χαρακτηριστούν λίγο πολύ έως και τραγελαφικά. Ο αστυνομικός, ο οποίος την ώρα του συμβάντος δεν βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας, μετέβη αργότερα στην οικία του μαζί με άλλους 4 συναδέλφους του  προκειμένου να του ζητήσουν τον λόγο (!!!), να κάνουν καταγγελία αλλά και να πάρουν κατάθεση από γειτόνισσα του για τον σκοπό αυτό.


Ο άτυχος φιλόζωος μάταια προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι το σκυλί δεν είναι δικό του αλλά αδέσποτο το οποίο φροντίζει και πως την ευθύνη γι’ αυτό έχει βάσει νόμου ο Δήμος Κομοτηνής. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει στη ΦΩΝΗ η συμπεριφορά των αστυνομικών μόνο ως «ύποπτη» μπορεί να χαρακτηριστεί. «Παλαιότερα μου διέρρηξαν το σπίτι και ήρθαν για τις απαραίτητες έρευνες μόνο δύο αστυνομικοί. Αυτή τη φορά, για ένα αδέσποτο σκυλί κουβαλήθηκαν 6 αστυνομικοί προκειμένου να μου κάνουν ‘’φιλικές συστάσεις’’ με άκομψο μάλιστα τρόπο» θα μας πει χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση όλως παραδόξως πήρε τελικά τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς ο αρμόδιος γι’ αυτήν Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών προτίμησε να την παραπέμψει στο ακροατήριο με την κατηγορία της «εγκατάλειψης σκυλιού το οποίο επιτίθεται σε διερχόμενους πολίτες». Η κατηγορία αυτή χαρακτηρίζεται από τον άτυχο φιλόζωο έως έωλη, καθώς δεν έχει στοιχειοθετηθεί από την έρευνα ότι ο ίδιος είναι κάτοχος του συγκεκριμένου σκυλιού και δηλώνει σίγουρος για την αθώωση του.

Η ψυχική ταλαιπωρία όμως τόσο του ίδιου όσο και της οικογενείας του αλλά και η οικονομική ζημιά που θα υποστεί λόγω των δικαστικών εξόδων, εξαιτίας των αστυνομικών που δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, δεν αποκαθίστανται εύκολα και γι’ αυτό το λόγο όπως σημειώνει θα προχωρήσει και στις απαραίτητες ενέργειες για την διαφύλαξη των νόμιμων συμφερόντων του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ