2017-03-07 17:47:09
Φωτογραφία για Σάλος με τον Αμερικανό υπουργό που χαρακτήρισε τους σκλάβους «μετανάστες»
Μάλλον στραβά άρχισε η πρώτη εβδομάδα του Μπεν Κάρσον στη θέση του υπουργού Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του, ενώπιον των εργαζομένων του υπουργείου του, στην οποία αναφέρθηκε στην Αμερική ως «τη γη των ονείρων και των ευκαιριών», περιέγραψε τους Αφρικανούς σκλάβους ως «μετανάστες» προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

Ο Κάρσον περιέγραψε κάποιες φωτογραφίες φτωχών μεταναστών από το Μουσείο του Έλις Άιλαντ. Δούλευαν πολλές ώρες, για έξι ή επτά μέρες την εβδομάδα, με μικρή αμοιβή, είπε. Και πριν από εκείνους, ήταν οι σκλάβοι. «Αυτό είναι η Αμερική, η γη των ονείρων και των ευκαιριών» είπε χαρακτηριστικά «υπήρχαν άλλοι μετανάστες που έφτασαν εδώ με καράβι, στον πάτο δουλεμπορικών, δούλευαν ακόμα περισσότερο, ακόμα πιο σκληρά, για ακόμα λιγότερα. Αλλά κι εκείνοι είχαν ένα όνειρο πως μια μέρα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους θα μπορούσαν να κυνηγήσουν την ευημερία και την ευτυχία σε αυτή τη γη».

Την παρομοίωση μετέδωσε πρώτο το USA Today και τη σκυτάλη πήραν γρήγορα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να επιτίθενται στον Αφροαμερικανό υπουργό για τα σχόλιά του. Στο Twitter η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ τον κάλεσε να δει τη μίνι σειρά της δεκαετίας του 1980 «Roots» («Ρίζες»).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ