2017-03-08 15:41:09
Φωτογραφία για Οι «Μαμάδες στο Δρόμο» στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής
Αυτή την Πέμπτη, 09/3/’17, οι «Μαμάδες στο Δρόμο» είναι καλεσμένες από την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας... της Βουλής για να μιλήσουν, περίπου στις 10 πμ., για το θέμα της οδικής ασφάλειας από τη δική τους οπτική.

Οι «Μαμάδες» πιστεύουμε πως, μολονότι το 100% των Ελλήνων είναι πεζοί (ακόμη και οι οδηγοί, μόλις βάλουν τα κλειδιά στην τσέπη), η κατάσταση των δρόμων δεν αντανακλά αυτούς τους αριθμούς. Αντίθετα, οι δημόσιοι χώροι σχεδιάζονται με πρωταρχική μέριμνα την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων, στα οποία παρέχεται άπλετος χώρος, εις βάρος των χώρων στους οποίους θα κινηθούν οι επιβάτες τους.

Επίσης, η υψηλή παραβατικότητα και η ελλιπής οδική παιδεία των Ελλήνων οδηγεί σ’ έναν από τους υψηλότερους αριθμούς τροχαίων στην Ευρώπη. Κι όμως, παρά τον τραγικό φόρο σε ανθρώπινες ζωές, η πολιτεία ακόμη δεν έχει καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης για το πρόβλημα, τη στιγμή που άλλες χώρες ανασχεδιάζουν τα οδικά, νομικά και εκπαιδευτικά τους συστήματα με στόχο την προστασία των πολιτών τους.


Οι «Μαμάδες στο Δρόμο» πιστεύουμε πως οι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα απαράγραπτων φυσικών νόμων, αλλά ιστορικών συγκυριών και πολιτικών επιλογών. Συνεπώς, η αλλαγή είναι δυνατή, αρκεί να υπάρχει θέληση από τους πολίτες και την πολιτεία. Αν η αλλαγή αυτή έχει αργήσει, αυτό την κάνει ακόμη πιο επιτακτική.

Δεν έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε πως η αλλαγή θα είναι άμεση και θεαματική. Θεωρούμε όμως πως είναι χρέος μας, και χρέος όλων των Ελλήνων, να ξεκινήσουμε από σήμερα την προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, για ασφαλέστερες μετακινήσεις και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στο κανάλι της Βουλής και είμαστε στη διάθεσή σας για σχόλια ή παρατηρήσεις.

Μαμάδες στο Δρόμο Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ