2017-03-09 13:06:58
Φωτογραφία για Νέα αποκάλυψη: Πως χάθηκαν χιλιάδες ευρώ από φάρμακα του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι γνώριζαν αλλά αδιαφόρησαν
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report

Καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το ψέμα του ΕΟΠΥΥ ότι δεν γνώριζε πως χάθηκαν χιλιάδες ευρώ από φάρμακα.

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται αλλά στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι ο κλέφτης συνεχίζει να χαίρεται εξαιτίας του ψεύτη Για να φύγουμε από τις παροιμίες και να πάμε στην θλιβερή πραγματικότητα του ελληνικού δημοσίου, σαν χάρτινος πύργος καταρρέει το ψέμα της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που προσπάθησε να καλύψει τα ακάλυπτα (Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση) χωρίς να γνωρίζει ότι με το έγγραφο που σήμερα σας αποκαλύπτουμε, εμφαίνεται η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.

Η υπόθεση 

Εδώ και περίπου 8 μήνες, οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ Φθιώτιδας, είχαν καταγγείλει τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς στη Διοίκηση αλλά και στον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού που είναι αρμόδιος πειθαρχικού, ότι υπάρχουν υποψίες για «μη νόμιμες χρεώσεις ιδιωτικού φαρμακείου προς τον Οργανισμό».


Οι καταγγέλλοντες έχουν περιλάβει τις υποψίες τους σε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένα ζευγάρι, εκ των οποίων η μία είναι προϊσταμένη φαρμακευτικού τμήματος ενώ ο άνδρας της διατηρούσε φαρμακείο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Επί 8 μήνες στο συρτάρι καταγγελίες για σπατάλες με φάρμακα του ΕΟΠΥΥ!»

Η απάντηση του αντιπροέδρου

«Χωρίς στοιχεία ατράνταχτα δεν στοιχειοθετείται πειθαρχική διαδικασία. Tα αδιάσειστα στοιχεία οφείλει να τα προσκομίσει στην διοίκηση ο καταγγέλλων, για να διαταχθεί πειθαρχική διερεύνηση μιας υπόθεσης», είναι η απάντηση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, στην δική μας αποκάλυψη… (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι απάντησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ)

Νέα στοιχεία για τα φάρμακα

Όμως το έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση, αφού η οικεία υπηρεσία όχι μόνο είχε ατράνταχτα στοιχεία αλλά προσδιόρισε τη ζημιά του Δημοσίου με ακρίβεια ευρώ.

Αναλυτικότερα, χιλιάδες ευρώ αφήνει να χάνονται από τα ταμεία του κράτους ο ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα το HealthReport.gr, παρότι η Διοίκηση του Οργανισμού είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες εγγράφως ότι γινόταν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω φαρμάκων, δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε ήδη το HealthReport.gr στην περιοχή της Φθιώτιδας εδώ και 8 μήνες υπήρχαν υποψίες αλλά και καταγγελίες από τους αρμοδίους της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ Φθιώτιδας, περί «μη νόμιμες χρεώσεις ιδιωτικού φαρμακείου προς τον Οργανισμό».

Νέο έγγραφο αποκαλύπτει: αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα

Σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο που εξασφάλισε το HealthReport.gr και το οποίο αποδεικνύει κατά τρόπο ρητό ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο (15.9.2016) η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ με έγγραφό της προς το Τμήμα Νομικών Υποθέσεων το οποίο κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, ζητούσε να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥστο έγγραφό της, που επισυνάπτει στη συνέχεια το HealthReport.gr: “Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στους λογαριασμούς που υπέβαλε προς είσπραξη το φαρμακείο (σ.σ.: αναφέρει όνομα)… από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ), διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω φαρμακείο με σκοπό την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ και την αποκόμιση παράνομου οφέλους κατέγραφε στις μηνιαίες καταστάσεις αξία συνταγών διαφορετική από το άθροισμα των επιμέρους αξιών των συνταγών έτσι ώστε το ποσό που δήλωνε ότι δικαιούτο να εισπράξει και όντως εισέπραττε κάθε μήνα ήταν υψηλότερο εκείνου που πράγματι δικαιούτο».

Διαβάστε ΕΔΩ την άποψη του δικηγόρου Τζώρτζη Ρούσσου για το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων που ζητήθηκαν: «Τζώρτζης Ρούσσος: Οφειλόμενη ενέργεια η εισαγγελική παρέμβαση»

Άραγε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ που ζήτησε την κατεπείγουσα προσφυγή του ΕΟΠΥΥ με ασφαλιστικά μέτρα και δέσμευση περιουσίας μέχρι του ποσού του 1 εκ ευρώ, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου δεν είχε ατράνταχτα στοιχεία; Το ερώτημα απευθύνεται ευθέως στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλο που με περίσσιο θράσος μας απάντησε ότι χρειάζονται ατράνταχτα στοιχεία.

«Με την ανωτέρω μεθόδευση το ως άνω φαρμακείο εξαπάτησε τον ΕΟΠΥΥ και εισέπραξε για το διάστημα Μαρτίου 2013 έως και Απριλίου 2016 304.765€, περισσότερα από αυτά που δικαιούτο για την αξία των συνταγών που εκτέλεσε» είναι η σαφής τοποθέτηση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ.

Δείτε το έγγραφο της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ:

Δείτε αναλυτικά και τα ποσά που χρέωνε το συγκεκριμένο φαρμακείο και διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο:

Παρά τις επίμονες όμως εκκλήσεις των διαφόρων προϊσταμένων του ΕΟΠΥΥ η Διοίκηση μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να πάρει πίσω τα 300.000 ευρώ,σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Άλλωστε ένα άλλο πρόσφατο έγγραφο του Ιανουαρίου του 2017 αποδεικνύει πως οι αρμόδιοι της Φθιώτιδας ακόμη διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα.

Δείτε το έγγραφο:

Την ίδια ώρα όμως ο φαρμακοποιός που φέρεται να έχει καταχραστεί τις 300.000 έχει συνταξιοδοτηθεί αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ