2017-03-10 13:09:39
Φωτογραφία για ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΛΑΓΛΑΡΝΤ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους υπογράμμισε εκ νέου, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Parisien». «Για να δεσμευτούμε στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτός από μεταρρυθμίσεις, χρειαζόμαστε και βιώσιμο χρέος» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του Ταμείου.

Η βιωσιμότητα του χρέους, κατά την ίδια, προϋποθέτει μία αναδιάρθρωση, η οποία μπορεί να συντελεστεί μέσω διάφορων μορφών, όπως η επιμήκυνση των αποπληρωμών και τα χαμηλά επιτόκια. Μάλιστα, η κα Λαγκάρντ έκανε ειδική μνεία στην προσπάθεια που καταβάλλει, προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποδεχθούν την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

Ερωτηθείσα για τις γαλλικές εκλογές, εκτίμησε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο, καθώς θα καθορίσουν αν θα ενδυναμωθεί ο γαλλο-γερμανικός άξονας, ή αν θα προκύψει μία νέα κατάσταση, όπως αυτή της εξόδου από το ευρώ.

Σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, εξήγησε πως το ΔΝΤ τηρεί στάση αναμονής και επανέλαβε την ανάγκη «χρηστής δημοσιονομικής ρύθμισης» και «ισχυρού οικονομικού κανονισμού».

Τέλος, όσον αφορά το Brexit, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έξοδος από την Ε.Ε. θα επιφέρει μία σειρά συνεπειών στη βρετανική οικονομία, τις οποίες «ακόμη δεν μπορούμε να μετρήσουμε».

AMΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ